Autor: Raigo Neudorf • 5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Noop: suurim risk 2013. aastal on poliitiline risk

A.Le Coq’i juhatuse esimees Tarmo Noop peab ettevõtte jaoks suurimaks riskiks järgmisel aastal poliitilist riski.

„Nii naljakas kui seda ka Eestis öelda pole, on järgmisel aastal meie jaoks suurimaks riskiks poliitiline risk,“ kommenteeris Noop A. Le Coq’i tuleva aasta väljavaateid. ja siidrite segmendis, kus oleme juurde saanud kaks uut turgu – Ungari ja Ukraina,“ lisas Noop.

Noop viitas alkoholipoliitika puhul nn rohelisele raamatule ja segasele seadusandlusele, mis teeb joogitootja murelikuks, kuna täpselt pole teada, milliseid muutusi see kaasa võib tuua. Lisaks võivad tema hinnangul tuleval aastal ebakindlust suurendada valimised, kuna poliitikud soovivad siis aktiivselt alkoholipoliitikat kujundama hakata.Käimasoleva aastaga võib A.Le Coq aga ettevõtte juhi kinnitusel igati rahule jääda.„Pean seda väga kordaläinud aastaks, kuna suudame vaatamata kehvale suvele teha väga hea tulemuse,“ märkis Noop ja lisas, et paneks sellele aastale viiepalli skaalal hindeks 5.Tema sõnul suudab ettevõte tänavu ületada oma eelmise aasta väga head tulemust ning kaasa on sellele aidanud positsioonide tugevdamine erinevates tootesegmentides.„Heameelt teeb ka ekspordi areng long-drinkide

Tervikuna opereerib A.Le Coq hetkel paarikümnel erineval turul. Seejuures on seatud eesmärgiks, et igal aastal kasvatab ettevõte oma ekspordimahtusid 20 protsendi võrra.„Kokku on meie ekspordi osa ca 15 protsenti. Joogitootjale on see väga hea tulemus ning meie ekspordikäive on suurem kui mõne väiksema konkurendi käive kokku,“ tõdes Noop.Ta lisas, et järgmisel aastal ootab A. Le Coqi töötajaid tõenäoliselt ees ka väike palgatõus, mis jääb 3-5% piiresse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077