Autor: Raigo Neudorf • 4. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtete kasumid kasvasid aastaga 43%

Krediidiinfo andmetel jõudsid Eesti ettevõtete kasumid 2011. aastal taas buumiaegsele tasemele.

Krediidiinfo kokkuvõttest „Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2011“ selgus, et

ettevõtete kasumid kasvasid aastaga koguni 43% ja jõudsid taas 2007. aasta buumiaegsele tasemele.  Samuti kasvasid jõudsalt müügitulud. Ettevõtete kahjumid samal ajal vähenesid.Ettevõtete kasumite summa oli kokku 5,1 miljardit eurot, kasvades aastaga 43 protsenti ehk 1,5 miljardi euro võrra. Kasumis olevate ettevõtete arv  kasvas aastaga ligi 15 protsenti ehk 6747 ettevõtte võrra. Kasumiga lõpetas majandusaasta 50 825 ettevõtet.Suurima kasumikasvuga valdkondade  kasumid kasvasid kordades – muud teenindavad tegevused 7 korda; kunst, meelelahutus ja vabaaeg 6 ning finants ja kindlustussektor 2 korda.Ettevõtete kahjumite summa oli kokku 1,1 miljardit eurot ning vähenes aastaga 1,8 protsenti. Kahjumiga lõpetas aasta 25 114 ettevõtet,  mis on 3 protsenti vähem kui möödunud majandusaastal.Juba 2010. aastal ainsana kahjumit näidanud majutus ja toitlustussektori kahjum suurenes pea 4 korda, moodustades 7,8 miljardit eurot. Samal ajal on sektor müügitulude kasvu poolest teisel kohal.Eesti ettevõtete müügitulud kasvasid 2011. aastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22 protsenti, jõudes 45 miljardi euro tasemele. 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077