Oktoobri tööstustoodang jäi mullusele tasemele

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta oktoobris sama palju toodangut kui eelmise aasta oktoobris, teatas statistikaamet. Toodang suurenes energeetikas ja mäetööstuses, seevastu töötleva tööstuse maht veidi vähenes.

Septembrikuu märkimisväärne kasv töötlevas tööstuses asendus oktoobris väikse langusega. Oktoobris toodeti töötlevas tööstuses 1% vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Kuigi suuremates tööstusharudes ? elektroonikaseadmete, puittoodete, toiduainete ja elektriseadmete tootmises toodang suurenes, ei korvanud see paljude väiksemate harude toodangu langust.

Oktoobris ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset kahes kolmandikus tööstusharudest, sealhulgas metalltoodete, kemikaalide, mööbli ja ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Alates septembrist on eksport eelmise aasta sama kuuga võrreldes oluliselt kasvanud ? töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes septembris 13% ning oktoobris 14%. Müük kodumaisele turule vähenes vastavalt 10% ja 6%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta oktoobris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 5% vähem toodangut kui septembris.

2011. aasta oktoobriga võrreldes toodeti elektrit 11% ja soojust 13% rohkem.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara