Autor: Kristi Malmberg • 30. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oktoobri tööstustoodang jäi mullusele tasemele

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta oktoobris sama palju toodangut kui eelmise aasta oktoobris, teatas statistikaamet. Toodang suurenes energeetikas ja mäetööstuses, seevastu töötleva tööstuse maht veidi vähenes.

Septembrikuu märkimisväärne kasv töötlevas tööstuses asendus oktoobris väikse langusega. Oktoobris toodeti töötlevas tööstuses 1% vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Kuigi suuremates tööstusharudes ? elektroonikaseadmete, puittoodete, toiduainete ja elektriseadmete tootmises toodang suurenes, ei korvanud see paljude väiksemate harude toodangu langust.

Oktoobris ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset kahes kolmandikus tööstusharudest, sealhulgas metalltoodete, kemikaalide, mööbli ja ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Alates septembrist on eksport eelmise aasta sama kuuga võrreldes oluliselt kasvanud ? töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes septembris 13% ning oktoobris 14%. Müük kodumaisele turule vähenes vastavalt 10% ja 6%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta oktoobris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 5% vähem toodangut kui septembris.

2011. aasta oktoobriga võrreldes toodeti elektrit 11% ja soojust 13% rohkem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077