Autor: Sirje Rank • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia põlevkiviõli tehas viibib

Eesti Energia põlevkiviõlitehase avamine lükkub tehnoloogiliste probleemide tõttu järgmisesse aastasse, ütles Eesti Energia juht Sandor Liive.

Auveresse rajatava tehase ehitus on umbes kuus kuud graafikust maas – algselt pidi tehas käivituma septembris, rääkis Liive agentuurile Bloomberg.

Tehas suudab plaani järgi töödelda 280 tonni põlevkivi tunnis, see ületab tootmisvõimsused Brasiilias ja Hiinas, mis samuti põlevkivist õlikütust toodavad. Valmimise järel kasvab Eesti Energia põlevkiviõli toodang 10 000 barrelile päevas, ütles Liive.

"Avamine lükkub tulevasse aastasse," märkis Eesti Energia juht. "Meil tuleb oodata seda 50 000 tonni õli, midame tänavu uuest tehasest lootsime," lisas Liive.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077