Rootsi automaaditootja kolib töökohti Eestisse

Parkimis- ja müügiautomaate tootev AQ ParkoPint koondab Rootsis 10 töökohta ja kolib tootmise Eestisse ja Bulgaariasse.

Tootja tehase asukoha Gävle kohalik ajaleht Arbeterbladet kirjutas, et ettevõtte juhi Paul Larssoni sõnul pole sellises tegevuses midagi imelikku, sest ettevõte plaanib osa tootmist ka Hiina kolida. "Tehasel on tootmisi mitmel pool maailmas ja pole midagi imelikku, et tootmist neisse kolime," vahendas Äripäeva inglisekeelne äriuudiskiri news2biz Eesti.

Ettevõtte kontserni kuulub Eestis ettevõte AQ Lasertool, millel asub tootmine Pärnu lähistel Audrus. Ettevõte tegeleb terasplaatite toomisega. 2003. aastal loodud üksuses töötab 170 inimest, möödunudaastane käive ulatus 19 mln euroni. Näitaja kasvas möödunud aastal kolmandiku võrra. Kasumiks kogunes 2,8 mln eurot.

Sel aastal plaanib ettevõte kasvatada käivet kümnendiku võrra, selleks leida uusi turge ja partnereid, suurendada müügiüksust, kasvatada tootlikkust ning lisandväärtust töötaja kohta, lisask optimeerida laovarude juhtimist, kirjutab ettevõtte juhatus mulluses aastaaruandes.

Osale arutelus

  • aripaev.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara