Autor: Anne Oja • 22. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitman Thulema lahvatas enneolematusse kõrgusse

Kitman Thulema AS auditeeritud konsolideeritud netokäive ulatus 2011. aastal ajaloo suurima 10,4 miljoni euroni ehk läbis aastaga 59 protsendise kasvu, teatas ettevõte.

Ettevõtte auditeeritud konsolideeritud puhaskasum oli 2011. aastal 856 700 eurot, mis on kõigi aegade suurim kasum põhitegevusest.

"Läinud aasta oli edukamaid Kitman Tulema AS ajaloos, sest kasvatasime müüki nii Eestis kui ka kõigil välisturgudel. Kasvasime stabiilselt ja vaikselt kõigil turgudel ja kõigil tegevusaladel ning kokku tuli sellest märkimisväärne käibe ja kasumi kasv," kommenteris Kitman Thulema juhataja Ilo Rannu.

Ekspordi osa oli Kitman Thulema toodangust 48 protsenti ning suurimad välisturud 2011. aastal Soome, Prantsusmaa, Venemaa ja Läti.

”Kriisiaegade laienemisotsused on olnud õiged ja ettevõtte seisukohast vajalikud. Eelmisel aastal hakkasime Thulema kaubamärgi omandamise esimesi  vilju noppima. Majandustulemustes kajastuv sünergia on oodatud tulemus, kui liita Kitman Thulema nii metalli kui ka puidu töötlemise unikaalsed oskused ja kogemused ning väärtustada seejuures kasutusmugavust ja disaini,” ütles Rannu.

Kitman Thulema kuulub Soome kolme suurema turuosaga kaubandussisustaja hulka ning on alates 2011. aastast hakanud sisustama ka seniste kaubandusklientide büroosid. Kitman Thulema müüb Kitmani brändi all kaubandussisustust ja kaubanduslikku külmatehnoloogiat ning Thulema brändi all büroosisustust.

Kitman Thulema suurimateks töökeskkonda sisustanud klientideks olid mullu Tartu AHHAA keskus, Riigi Infosüsteemi Amet ning Anttila keskladu ja Kesko Foodi erinevad hüpermarketid Soomes.

Suurimad kaubanduskliendid olid Neste, Citymarket, Rautakesko, Selver, Shu, I.L.U. Musti ja Mirri, Tokmanni, L-Fashion Group (Luhta, Aleksi 13), Crocs ja KIA salongid. Suuri tellimusi valmistati veel Eesti Kaitseväe, Veikkaus OY (Soome Loto) ja maailma suurima saunabrändi Harvia tellimusel.

Kitman Thulemas töötab 142 inimest, ettevõte kuulub investeerimis- ja valdusfirmale NG Investeeringud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077