Kokkuvõte 5. märtsi tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

Tööstustoodang üle kahe aasta languses. Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta jaanuaris 0,5% vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, teatab statistikaamet. Viimati oli tööstustoodang languses detsembris 2009. Väikese toodangu languse põhjustas elektrienergia tootmise vähenemine. 2011. aasta jaanuariga võrreldes toodeti 21% vähem elektrit ja 7% vähem soojust. LOE EDASI SIIT.

Streikivad energeetikud kärbivad tootmisvõimsust. Narva energeetikud korraldavad 9. märtsil streigi ning vähendavad streigi ajal energia tootmisvõimsust poole võrra, ütles energeetikatöötajate ametiühingute liidu esimees Sander Vaikma. Vaikma kinnitusel on Narva energiaametiühing ainus, kes nende haruametiühingust järgmisel nädalal töökatkestuse teevad. Narva energeetikud otsustasid reedel, et streik toimub 9. märtsil kell 7-19. „Tegu on toetusstreigiga ametiühingute keskliidu nõudmiste toetuseks, samuti avaldatakse streigiga toetust õpetajatele,“ ütles Vaikma. LOE EDASI SIIT.

Rimi ostab Tere asemel piima Maagilt. Rimi private label piima toodab edaspidi Maag, kuna Tere ütles lepingu üles. LOE EDASI SIIT.

Altia Eesti maksis enamuse käibest aktsiisiks. Eesti suuruselt teise alkoholitootja Altia Eesti AS müügitulu oli 2011. aastal 33,2 miljonit eurot, millest ettevõtte maksis aktsiisiks 20,4 miljonit eurot. Altia Eesti puhaskasum oli 0,7 miljonit eurot ning aasta jooksul müüs ettevõte 5,8 miljonit liitrit alkoholi, teatas ettevõte. Aasta varem oli ettevõtte käive olnud 23,3 miljonit eurot, millest aktsiisi oli 13,7 miljonit eurot. Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets märkis, et Eestis kasvas kange alkoholi müük 2011. aastal ligi 5% ning veinimüük ligi 15%. LOE EDASI SIIT.

Rootsi ettevõte otsib Eestist vahtplasti tootjaid. Rootsi ettevõte otsib Eestist vahtplasti tootjaid ehitusplokkide tootmise eesmärgil. Eesti Ekspokeskus andis müügi- ja ekspordijuhtidele suunatud uudisteportaalile bestsales.ee teada, et nad said veebruaris päringu Rootsist ning sealne ettevõte otsib Eestist vahtplasti tootjaid ehitusplokkide tootmise eesmärgil. LOE EDASI SIIT.

Slovakkia ettevõte ostab Eestist saematerjali. Ettevõte Slovakkiast on huvitatud Eesti saematerjali tarnijatest aiamööbli tootmiseks. Eesti Ekspokeskus andis müügi- ja ekspordijuhtidele suunatud uudisteportaalile bestsales.ee teada, et nad said veebruaris päringu Slovakkia aiamööbli tootjalt. LOE EDASI SIIT.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara