Autor: Tanel Raig • 13. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 13. veebruari tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

Janek Kalvi: mitme ettevõtte juhtimine loob sünergiat. Kui kontsern, kus on mitu tütarettevõtet, taotleb oma tegevusega koostööd ja sünergiat, siis on väga oluline ja ka tavapärane, et üks juht on pandud tütarettevõtete etteotsa, leidis mitut tütarettevõtet juhtiv Liviko juht Janek Kalvi. “Kui kontsern peaks toimima sünergiat taotlevalt, siis on väga oluline, et on mõned inimesed tippjuhtimise tasandil, kes suudavad kogu pilti näha ja hallata. Grupi ettevõtted peaksidki andma kõige parema tulemuse just läbi koostöö ja sünergilise efekti,” usub Kalvi. „Strateegiline juhtimine, teatud võtmeküsimuste otsustamine võivad tõesti olla ühe mehe kanda.” LOE EDASI SIIT.

Ago Soomre: rahvusvahelise ettevõtte juht võib olla mitme firma eesotsas. Pigem suudavad rahvusvaheliste ettevõtete juhid mitut ettevõtet korraga juhtida, kuna seal langetab juht otsuseid talle esitatud numbrite põhjal, Eesti juhid on tavaliselt enam ettevõtte tegemistesse kaasatud, usub Haapsalu Uksetehase juht Ago Soomre. „Kui on üles ehitatud väga korralik andmete raporteerimise skeem ja juht tegelikult loeb ainult numbreid ning võtab selle põhjal otsuseid vastu, siis muidugi saab,” vastas Soomre küsimusele, mitut ettevõtet suudab inimene korraga juhtida. Tema sõnul on Eesti ettevõtted tavaliselt palju väiksemad kui rahvusvahelised ettevõtted ja seepärast on juhid palju rohkem kättpidi sees mitte ainult üldjuhtimises, vaid ka teistes asjades. Korralikes rahvusvahelistes ettevõtetes on ettevõtte juhtimisstruktuur teine, mistõttu suudab ka tõenäoliselt üks juht mitut firmat korraga juhtida, usub Soomre. LOE EDASI SIIT.

PKC Eesti näitas muutusi efektiivses tootmises. Äripäeva Tööstuse klubi külastas juhtmeköidiseid valmistava PKC Eesti tootmist. Ettevõtte juhatuse esimees Jani Kiljala, tootmise divisjoni juht Lauri Rohtoja ja tootmise arendusjuht Rain Lindus rääkisid muudatustest ettevõtte struktuuris ja tootmises, mis aitasid majanduslanguses kiirelt mahtusid kaotanud ettevõttes hoida kasumlikkust. Üritusel osales ligi 30 inimest, kellele näidati ka PKC Eesti töökorraldust tootmises. VAATA PILTE SIIT.

Elektriautoga elektriturule. Eestis on elektriautode kui keskkonnasõbralike transpordivahendite kasutuselevõttu juba mõnda aega propageeritud. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi elektromobiilsuse programmi raames välja töötatud korra alusel saab eraisik taotleda isegi toetust elektriauto ja selle laadija soetamiseks. Üle-eestiline laadimisvõrgustik peaks ministeeriumi plaanide kohaselt valmima selle aasta jooksul (vt lähemalt www.elmo.ee). Samuti on sotsiaaltöötajate kasutusse antud 507 elektriautot katsetamaks oma esimest Eesti talve. Vaieldamatult on elektriautode laialdasem kasutuselevõtt oluline tehnoloogiline areng (Euroopa Parlamendi 6. mail 2010. aasta resolutsioonis elektriautode kohta on täpsemalt kirjeldatud, millised küsimused vajavad seoses elektriautode kasutuselevõtuga lahendamist), mida tuleks aga suunata nii, et areng läheks soovitud suunas, täidaks ootused ja vajadused ning sobituks valdkonna globaalse arenguga. LOE MOONIKA KUKKE BLOGI SIIT.

Morgan Stanley: nafta hind võib langeda 85 dollarile. Londonis kaubeldava Brenti naftasegu hind võib sellel aastal langeda kuni 85 dollarile barrelist, kuna pakkumine kasvab ning üleilmne nõudlus jaheneb, prognoosis Morgan Stanley. Nafta laovarud võivad selle aasta esimesel poolaastal kasvada, mis paneb nafta hinna langussurve alla, kui geopoliitilisi pingeid ega ootamatuid tarnekatkestusi ei teki, vahendas Bloomberg panga tooraineanalüüsi juhti Hussein Allidina. Praegune kõrge hind ja nõrgem majanduse väljavaade aeglustavad samuti nõudlust. LOE EDASI SIIT.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077