Autor: Tanel Raig • 22. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 21. detsembri tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee ja toostusuudised.ee.

Arakas aitas sõbral elektrijaama osta. Tallinna Elektrijaama ostutehingu taga võib olla ka ettevõtja Arti Arakas, kirjutab tänane Äripäev. Arakas kinnitas, et tema Tallinna Elektrijaama omanikeringi ei kuulu. Kristjan Rahu ja Dalkia avalikustasid eile, et Rahu ostis 90 miljoni euro eest 85% Tallinna Elektrijaamast. Tehingut aitasid rahastada SEB ja Swedbank. Loe lähemalt SIIT.

Dalkia: me ei lahku Eestist. Eilsel pressikonverentsil, kus sai teatavaks, et Dalkia International müüb 90 miljoni euroga 85% Tallinna Elektrijaamast Kristjan Rahule, ütles Dalkia Balti riikide juht Jean Sacreste, et see ei tähenda nende ettevõtte Eestist lahkumist. Sacreste'i sõnul on ettevõtte enamusosaluse müük osa pikast protsessist, kus Dalkia otsustas keskenduda jaamades tegutsemisele, mitte jaamade omamisele. Loe lähemalt SIIT.

Eesti Energia võttis hinnatõusutaotlused tagasi. Eesti Energia juht Sandor Liive teatas äsja lõppenud pressikonverentsil, et ettevõtte juhtkond otsustas täna hommikul konkurentsiametist tagasi võtta sinna suvel tehtud hinnatõusutaotlused ning uue aasta algusesse planeeritud hiigelhinnatõus jääb ära. Riiklik energiamonopol võttis hinnatõusutaotlused tagasi seetõttu, et valitsus sai Euroopa Komisjonilt loa eraldada Eesti Energiale ligi 3,8 miljonit tonni täiendavat CO2 kvooti, mille rahaline väärtus on 30 miljonit eurot. See katab rahasumma, mida Eesti Energia lootis järgmisel aastal teenida elektrihinna täiendavalt tõusult ning seega ei ole vaja põlevkivi hinda, elektri tootjahinda ning müügimarginaali tõsta. “Kui me suvel ütlesime, et vastutustundetu oleks mitte küsida hinnatõusudeks luba, siis praegu ütleme, et praeguses olukorras oleks meilt väga vastutustundetu jätkata hinnatõusu taotlemist,” ütles Liive. Loe lähemalt SIIT.

Murakas: Silmeti müük on aasta äritegu. Ilmselt on see olnud Silmeti omanike sihikindel tegevus, et arendada firmat ja siis firma müüa, märkis E-Piima juht Jaanus Murakas. „Silmeti müük on üks äritegu. Selline suuremahuline ja spetsiifilises valdkonnas tegutsev äri – suur äri, suur raha, rahvusvaheline tasand. Sellega võib tunnustada Tiit Vähi tegevust, ilmselt on see olnud omanike sihikindel tegevus, et arendada firmat ja see siis maha müüa,“ kommenteeris ta küsimust, mis on selle aasta äritegu. Loe lähemalt SIIT.

Soome ja Vene viinafirma teevad ühisettevõtte. Venemaa konkurentsiamet lubas Rosspirtpromil luua ühisettevõtte Soome alkoholitootjaga Saimaa Beverages, kirjutab lenta.ru. Ühisettevõtte nimeks saab Objedinennõje Spirtovõje Zavodõ. Ettevõtte aktsiatest kuulub 51 protsenti Rosspirtpromile ja 49 protsenti Saimaa Beveragesile. Venemaa poolt toob ettevõttesse nelja Venemaa viinatehase aktsiapakid, millest kolmes omab ta 51% aktsiaid ja ühes 27,6 protsenti. Loe lähemalt SIIT.

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077