Autor: Tanel Raig • 11. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikumi suurim küünlatootja vähendab saastamist 790 sõiduauto võrra

Baltikumi suurima küünaltootja Baltic Candles Ltd tootmistehas tarbib nüüdsest ainult tuuleenergiat ja jätab seeläbi aastas atmosfääri paiskamata ligi 790 sõiduauto heitmekoguse jagu süsihappegaasi.

Baltic Candles hakkas tuuleenergiat tarbima, kuna sõlmis Eesti Energia tütarfirmaga Enefit esimese Rohelise Energia lepingu Lätis. „Tuuleenergiat toodetakse Lätis veel väga väikeses koguses, mistõttu teadvustatakse seal tuult alternatiivse ja keskkonnasõbraliku energiaallikana tunduvalt vähem kui näiteks Eestis, kus tuuleenergiat toodetakse rohkem ja ka klientide teadlikkus on sellevõrra kõrgem,“ ütles Eesti Energia Läti ja Leedu turgude juht Aivar Tihane. Ta lisas, et kuna ka lätlased soovivad üha enam tarbida keskkonnasõbralikke tooteid ja teenuseid, ei jää Baltic Candles kindlasti ainsaks Rohelise Energia elektrikliendiks Lätis.

Taani päritolu ettevõtte Baltic Candles Ltd omanik ja juht Jens Thorup Thogersen sõnas, et esimesed Rohelise Energia märki kandvad küünlapartiid on juba Euroopa klientidele saadetud. „Küünlaid valmistame looduslikest materjalidest, meie tootmisprotsessid ja -tehnoloogiad on puhtad ja nüüd on puhas ka energia, mida kasutame. Baltic Candlesi küünlad kannavad juba Põhjamaade Luigemärki. Usume, et meie kliendid, kes hindavad puhast keskkonda ja head disaini, tervitavad ka Rohelise Energia märki, mis näitab, et meie tooted valmivad vaid tuuleenergiat kasutades,” ütles Thogersen.

Kaheks aastaks sõlmitud lepinguga ostab Baltic Candles Enefitilt aasta jooksul 2500 MWh tuuleenergiat. Sellega jääb atmosfääri paiskamata pea 2800 tonni CO2, mis võrdub pea 790 auto süsihappegaasi heitekogusega.

Baltic Candles on suurim disainküünalde tootja Baltikumis ja üks suurimaid küünlatootjaid Euroopas. Ettevõtte tehas asub 70 kilomeetri kaugusel Riiast, Dobele linnas ja pea kogu tehases valmistatud toodang eksporditakse. Ettevõtte turustab oma tooteid üle Euroopa, kuid suurimat turuosa omatakse Põhjamaades. Baltic Candles oli üks esimesi ettevõtteid, kellele omistati tuntud keskkonnamärk Põhjamaade Luigemärk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077