Talleggi äridirektor: toidu kallinemine selleks aastaks lõppenud

Üldine tarbimisleigus on hinnad pannud tugeva surve alla ja toit tänavu sügisel enam ei kalline, ütles Talleggi äridirektor Margus Venelaine.

Venelaine sõnul kallinesid toidutööstuse toorainest eelmisel sügisel eelkõige teravili ja piim. Nendes toiduainetööstuse harudes, kus toodangukett on lühem, toimus kohe kohandumine. Kasvas valmistoodangu hind, mis väljendus nii tootjahinnaindeksi kui ka tarbijahinnaindeksi järsus tõusus septembrist maini, selgitas Venelaine. „Tarbijahinnad kallinesid veel kiiremini, sest jaeketid kasutasid üldist segadust ja meediavõimendust ka oma marginaalide parandamiseks,“ lisab ta.

Nüüd on aga tarbijahinnad stabiilsed. Ka tootjahinnaindeksi suur kasv on Venelaine hinnangul läbi. Tootjahinnaindeks kasvab veel vaid sektorites, kus toiduainete tootmiskett on pikem ja aeglasema reageerimisega – näiteks lihatootmises, selgitab Venelaine. Kuid sealgi tõmbab kasvu juba alla tooraine ja ka tootjahindade odavnemine muudes sektorites. „Ka üldine tarbimisleigus paneb hinnad tugeva surve alla ja sel sügisel toit kokkuvõttes enam ei kalline,“ leiab ta.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara