Autor: Tanel Raig • 12. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas hoiab õlleturu liidrikohta

Uuringufirma AC Nielsen andmetel on augustis tehtud viimase uuringu põhjal Saku Õlletehase käesoleva aasta mahuline osa õllekategoorias 38,3% ja väärtuseline turuosa 40,1%. Mõlemas arvestuses ollakse turuliider.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteini väitel on Eestis õlleturg väljakujunenud, mistõttu olulisi muutusi turuosades käesoleval või järgmisel aastal oodata ei ole. Õlleturg tervikuna on aga Kasteini kinnitusel tänavu kasvanud. „Sellele on kaasa aidanud mitmed uued ja huvitavad tooted, aga eriti just aasta esimesel poolel inimeste usk majanduse paremasse käekäiku,” leiab Kastein.

Järgmise aasta tarbijakäitumist on aga Kasteini ütlusel praeguses majandusolukorras väga keeruline prognoosida. “See ei sõltu ainult kohalikest arengutest. Eeldame kasvavat turgu ka tuleval aastal, kuid oleme valmis ka vähem positiivseteks stsenaariumiteks,” lisab ta.

Saku Õlletehasele kuuluvatest õllemarkidest on suurim turuosa Saku Originaalil, mis aga viimase kolme aastaga on oma turuosa ära andnud. 2008. aastal (jaanuar-august) oli Saku Originaali turuosa 10,8%, tänavu samal perioodil aga 9,5%. “Arvestades kasvanud konkurentsi mainstream-segmendis on tegemist igati korraliku tulemusega,“ leiab Kastein. Ta toob näite, et konkurentsivõime tõstmiseks on tehtud uuendusi ka Saku Originaalile - kristall-filtreerimise protsessi kasutuselevõtmine, samuti Originaal Ehe turuletoomine käesoleva aasta kevadel.

Saku õlledest on suurima turuosaga Originaal ja Rock. Samas käib turuosalt suurima õllemargi nimele tihe rebimine, sest esimest ja neljandat lahutab vaid 1,3 protsendipunkti. Samas hõivavad neli suurimat õllemarki ligikaudu 40% Eesti õlleturust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077