Autor: Ain Alvela • 26. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB loodab Eestis iga aasta palgata kuni 50 inseneri

Palgata aastas 40–50 head inseneri, on Eesti oludes väga hea tulemus, usub ABB Balti riikide personalijuht Agnes Hansen.

Hanson märkis täna Äripäeva korraldatud töösturite hommikukohvil, et kuna näiteks Põhjamaade tööturg on meie omast peaaegu kümnendi ette jõudnud, kulub Eestil veel vähemalt 10–15 aastat, et  saada edukaks inseneririigiks.

Ta kinnitas, et saamaks oma ettevõtte meeskonda parimad spetsialistid, tuleb kõigepealt seada ambitsioonikad eesmärgid, olla atraktiivne tööandja ning hoida kõrgel ettevõttesisene moraal, ehk siis tagada personalile tipptasemel töökeskkond.

„Lisaks meie enda otsekontaktidele, mille oleme saanud näiteks tööjõumessidelt, osaleb igal meie väljakuulutatud insenerikonkursil kolm-neli väga tugevat kandidaati,“ selgitas Hansen. „Meie eelis rahvusvahelise kontsernina on see, et saame neile pakkuda vaheldusrikast tööd ja osalemist erinevatest piiriülestes projektides.“

Agnes Hansen lisas, et ABB põhimõte on, et töötaja peab olema oma tööga rahul – kui teda ei häiri mingid kõrvalised pinged, teeb ta ka maksimaalselt head tööd. Ta lisas, et hea töötaja panus tuleb ettevõttele kuhjaga tagasi, sest parim referents firmale ongi selle oma töötaja – objektiivne, otsekohene ja usaldusväärne.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077