Autor: Tanel Raig • 22. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järve Soojus ristiti VKG Soojuseks

Alates eilsest kannab AS Kohtla-Järve Soojus uue nimena AS VKG Soojus. Nimevahetusega soovib VKG rõhutada kohaliku soojatootja ning -tarnija seotust kontserniga.

Ettevõttest saab tulevikus peamine soojusenergia turustaja Jõhvi ja Kohtla-Järve piirkonnas. VKG Soojuse juhatuse liikme Andres Veske kinnistusel kujuneb VKG Soojusest peamine soojatarnija Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonnas, kes vastutab nii soojatarnete kindluse kui ka kliendisuhete eest. Soojuse tootmise eest hakkab alates 2013. aastast vastutama VKG tütarettevõte VKG Energia, mille tootmisprotsess vastab ELi keskkonnahoiu normidele.

Alates 2013. aastast, mil suletakse lõplikult Ahtme Soojuselektrijaam, hakkab üle 40 000 elanikuga kaugküttepiirkond soojust saama VKG põlevkivitöötlemiskompleksist. Põlevkiviõli tootmise käigus eralduvast põlevkivigaasist hakatakse soojust ja elektrit tootma VKG Energiale kuuluvates koostootmisjaamades.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077