Autor: Anne Oja • 13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aknatootja Arutech plaanib värvata juurde 70 inimest

Endisesse Glaskeki Tallinna tootmishoonesse kolinud Arutech Parimad Aknad OÜ plaanib tootmismahtu hüppeliselt kasvatada ja võtab selleks tööle kuni 70 inimest.

Veebruaris kolis Arutech uude majja aadressil Peterburi tee 47B, et saaks toota kvaliteetseid aknaid suures mahus, teatas ettevõte täna. Kolimine lubab Arutechil toota nüüd aknaid mitmekordselt rohkem, kui endisel tootmispinnal.

Teiseks suutis Arutech masu ajal hakkama saada võlgade ja laenudeta, lisas aknatootja. Kolmandaks kasvas Arutechi käive juba 2010. aastal 56,6% ja kasum 7,5 korda, loetles ettevõte uute tootmispindade rentimise põhjusi.

Seetõttu otsustas Arutech veel ühe akende tootmise liini ja suurendada tootmismahtu kuni 360-400 aknani päevas. Vastavalt äriplaanile paigaldati uus tootmisliin mai alguses. Kuu lõpus hakkab see täies mahus tööle. Kui praegu töötab Arutechi aknatootmises 130 inimest, siis peagi tõuseb töötajate arv 200ni.

Reedel oli Arutechil CV-Online'i portaalis neli töökuulutust, milles otsiti müügiesindajaid Tallinna, Viljandisse ja Valka.

Arutech Parimad Aknad OÜ kuulub Svetlana ja Areg Arutjunjanile. Äriregistri andmetel oli etetvõtte 2009. aasta käive 32,8 miljonit krooni ning kasum 0,2 miljonit krooni. Aasta enne seda oli käive küll 57,6 miljonit, kuid kahjum 2,8 miljonit krooni.

Tartu külje all olevasse Glaskeki tehasesse seab end sisse Tiina ja Kaido Maisveele kuuluv puitmajade tootja Lasita Maja, mis toodab ja ekspordib üle 20 000 puitmaja aastas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077