Autor: Birjo Must • 14. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalvi: riik toetagu neid, kes end ise aitavad

Alati on mõistlik toetada neid ettevõtteid, kes on oma tegevuse kaudu juba näidanud, et suudavad olla edukad ja konkurentsivõimelised, arvas Liviko AS juhatuse esimees Janek Kalvi.

“See on vana talupoja tõde, et aita neid, kes ennast ise aidata suudavad. Millegipärast on sellest tõest täna Eesti riigis mööda vaadatud,” rääkis Kalvi.

Kalvi sõnul väga suur eksisamm, et täna igasugused meetmed pigem diskrimineerivad suurettevõtjaid justkui arvates, et nad on juba haljale oksale jõudnud ja neile pole riigi tuge vaja. “Neil on palju enam potentsiaali rahvusvahelistel turgudel läbi löömiseks,” ütles Kalvi.

Kalvi on enda kinnitusel tajunud samuti, et paljud meetmed on suunatud alustajatele, kellel puudub sageli täpne kompetents ja nii on kergem juhtuma, et raha lahustub kusagile teadmatusse.  “Loomulikult tuleb toetada ettevõtlust laias plaanis, kuid toetusprogrammidest ei tohiks välja jätta suurettevõtteid,” arvas ta.

Kui Eesti tahab täna rahvusvahelisel turul läbilöögivõimelisemaks saada, siis on selles osas Kalvi hinnangul potenstiaali kindlasti nendel, kes on täna iseseisvalt suutnud eksportturgudel kanda kinnitada ja ka kohalikul turul ennast edukalt näidata.

Tänane päevaküsimus on ajendatud sellest, et eelmisel nädalal tegid 14 suurettevõtet erakondadele omapoolsed ettepanekud prioriteetseteks tegevussuundadeks järgmisel valitsemisperioodil. Ettevõtete juhtide sõnul muudab panustamine ainult väiketootmisele Eesti majanduse haavatavaks ning ebakindlaks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077