Autor: Väinu Rozental • 25. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusaag: suhtlus eksootiliste turgudega on igapäevane töö

Ehitusvahtude ja vuugihermeetikute tootja, korduvalt aasta eksportööriks nimetatud AS Krimelte on tänavu üheksa kuuga kasvatanud müügikäivet võrreldes mullu sama perioodiga üle 30 protsendi.

Vastab ASi Krimelte juhatuse esimees Jaan Puusaag.

Kas olete nõus väitega, et just eksport on meie majandust tänavu tõusule vedanud?

Siin peaks olema tegemist numbriliselt mõõdetava näitajaga ja kuna statistika tundub seda kinnitavat, siis eks see nii on. Iseenesest oleks see ju ka igati loogiline.

Kui palju on Krimelte müügis tänavu ekspordi osatähtsus tõusnud?

Ekspordi osatähtsus on ilmselt tõusnud, aga kuna see on meil alati suur olnud, siis me räägime komakohtadest. Laias laastus ekspordib Wolf Group (kuhu kuulub ka Krimelte - toim) üle 95 protsendi omatoodangust.

Olete rääkinud eksootiliste turgude vallutamisest Lõuna-Ameerikas, nagu näiteks Tšiilis, Peruus, Argentiinas, Colombias.

Eksootilised turud on meie kõnepruugis muutunud üsna igapäevaseks. Päring ükskõik kust maailma otsast ongi tavaline osa igapäevasest tööst. Arvan, et sellises keskkonnas on lihtne ka meeskonnas entusiasmi luua.

Mida eksporti silmas pidades tõotab tulev aasta tuua Eesti majandusele?

Mulle meeldib nali, et uus Eesti Nokia on Soome ametiühingud. Kui nad moonaka kombel oma riigi majandust ja ettevõtteid edasi lammutavad, siis saab Soome ettevõtetele selgeks, et stabiilne ja odav(am) ärikeskkond üle lahe on nende ettevõttele parim paik.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077