Autor: Ain Alvela • 11. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palla: olen täielikult puukfirmade vastane

See ju jama, kui tellida teenuseid oma firmalt, täielik huvide konflik ja seda peabki avalikult taunima, nentis ASi Harju Elekter nõukogu esimees Endel Palla.

Vastates Äripäeva päevaküsimusele, kas olete omanikuna nõus, et teie firma tippjuhtidel on firmad, mis osutavad teie firmadele teenust, ütles Palla, et olen igatahes täielikult puukfirmade vastane.

"Meil on see kõikide firmade puhul lepingutes sees, et vaid nõukogu kooskõlastuse korral võib tippjuht mingit oma firmat omada. Ja ka siis ei tohi selle tegevusala absoluutselt kattuda tema juhitava ettevõtte tegevusalaga," rääkis ta.

Palla sõnul on see ju jama, kui tellida teenuseid oma firmalt, täielik huvide konflik ja seda peabki avalikult taunima. "Vastasel korral võib see kahtlemata mõju avaldada meie ärieetikale üldiselt. Eestis ongi selle ärieetikaga küllaltki kehvasti."

"Sõbrad saadavad sõprade firmasid pankrotti, asjad ehk tulevadki välja, aga ärikeeldu ei saa keegi. Mulle ei tule küll kedagi meelde. ERA Panga juht jah, aga ta sai ka kaunis range kriminaalkaristuse," märkis Palla.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077