Autor: Anne Oja • 28. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uvicu Daugavpilsi lihakombinaat likvideeritakse

Kohus kuulutas välja Uvicule kuuluva Daugavpilsi lihakombinaadi pankroti. Enne seda püüdis omanik lihakombinaati saneerida, kuid kohus ei kinnitanud saneerimisplaani, kirjutas äriuudiste portaal rus.db.lv.

Vallandatud töötajad saavad maksmata palga riiklikust reservfondist. Ettevõttes töötas aprillikuuni 60 inimest.

Lähiajal toimub võlausaldajate koosolek, seejärel otsustab likvideerija, mida teha kinnisvaraga. Lihakombinaadi hoone on heas seisukorras ja kaasaegselt sisustatud. See võidakse enampakkumisele panna tervikvarana või osadena.

Daugavpilsi lihakombinaadis kasutatud suitsulihatoodete ja vorsti tehnoloogia vastas mitte üksnes Euroopa Liidu nõuetele, vaid ka palju rangematele Venemaa nõuetele. Venemaale läks üle 20% Daugavpilsi toodangust.

Daugavpilsi lihakombinaat võidakse anda ka rendile. Lihakombinaadi omanik on ettevõtte põhjaminekus süüdistanud võlausaldajaid.

Uvic ASi omanik on Eestis registreeritud osaühingu Laferon kaudu Sixson Corp. Äripäeva infopanga andmetel kuuluvad Uvicu juhatusse Aleksander Musarov ja Ivan Zakotei. 2007. aastal oli ettevõtte käive 202,5 miljonit krooni ja kasum 33,5 miljonit krooni, 2008. aastal vastavalt 239,1 miljonit ja 19,8 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077