Uvicu Daugavpilsi lihakombinaat likvideeritakse

Kohus kuulutas välja Uvicule kuuluva Daugavpilsi lihakombinaadi pankroti. Enne seda püüdis omanik lihakombinaati saneerida, kuid kohus ei kinnitanud saneerimisplaani, kirjutas äriuudiste portaal rus.db.lv.

Vallandatud töötajad saavad maksmata palga riiklikust reservfondist. Ettevõttes töötas aprillikuuni 60 inimest.

Lähiajal toimub võlausaldajate koosolek, seejärel otsustab likvideerija, mida teha kinnisvaraga. Lihakombinaadi hoone on heas seisukorras ja kaasaegselt sisustatud. See võidakse enampakkumisele panna tervikvarana või osadena.

Daugavpilsi lihakombinaadis kasutatud suitsulihatoodete ja vorsti tehnoloogia vastas mitte üksnes Euroopa Liidu nõuetele, vaid ka palju rangematele Venemaa nõuetele. Venemaale läks üle 20% Daugavpilsi toodangust.

Daugavpilsi lihakombinaat võidakse anda ka rendile. Lihakombinaadi omanik on ettevõtte põhjaminekus süüdistanud võlausaldajaid.

Uvic ASi omanik on Eestis registreeritud osaühingu Laferon kaudu Sixson Corp. Äripäeva infopanga andmetel kuuluvad Uvicu juhatusse Aleksander Musarov ja Ivan Zakotei. 2007. aastal oli ettevõtte käive 202,5 miljonit krooni ja kasum 33,5 miljonit krooni, 2008. aastal vastavalt 239,1 miljonit ja 19,8 miljonit krooni.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara