Tarkoni juht: mul pole huvi oma osalust müüa

See, et Hanza Tarkoni emafirmas Hanza ABs osalus muutus, on Tarkonist väljaspool olev protsess ning minul ja Toomas Nooremal pole praegu huvi oma osalusest loobuda, kinnitas ASi Hanza Tarkon juhatuse esimees Villu Ehrlich.

„Põhimõtteliselt kuulub Hanza ABle jätkuvalt Tarkonist 85 protsenti, ainult et Hanza AB senised omanikud tegid tehingu, mille kohaselt sai Hanza AB ainuomanikuks investorite grupp,“ selgitas Ehrlich ja lisas, et ülejäänud 15 protsenti Tarkonist kuulub talle ja ettevõtte endisele juhile Toomas Nooremale.

Kui seni kuulus Hanza ABst 70 protsenti Gunnar Bergströmi kontrolli all olevale grupile ja investoreid koondavale Hanza Intressenterile kuulus 30 protsenti, siis aprilli lõpus tehti tehing, mille kohaselt on investorid nüüd Hanza AB ainuomanikud.

Samas tunnistas Ehrlich, et eestlaste käes oleva 15 protsendilise osaluse üle on olnud juttu. „Jutt on olnud selline teoreetiline ja nii kaua, kuni pole konkreetset pakkumist, pole meil huvi oma 15 protsendist lahti saada,“ rääkis Ehrlich. „On olnud juttu teemal, et kui Hanza AB läheb näiteks aktsiaturule, et kas siis oleks otstarbekas ka see 15 protsenti viia Hanza AB alla. Et ka see osa Tarkonist oleks siis võrdses seisus teiste aktsiatega.“

Ehrlichi andmeil kukkus Tartu elektroonika- ja peenmehaanikafirma Hanza Tarkoni käive eelmisel aastal võrreldes 2008. aastaga 700 miljonilt kroonilt 500 miljoni kroonini ehk 29 protsenti. „Auditeerimata andmeil olime eelmisel aastal miinuses, ent praegu oleme juba jooksvalt plussis,“ ütles Ehrlich. „See tähendab, et meie nelja kuu tulemus on plussis ehk majanduskeskkond tasapisi paraneb.“

Hanza Tarkon koondas eelmisel aastal umbes 150 inimest ja praegu töötab põhikohaga 420 inimest.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara