20. jaanuar 2009
Jaga lugu:

Hanza Tarkon: elektroonikatööstus on ettearvamatu

Tartu elektroonika- ja peenmehaanikafirmafirma ASi Hanza Tarkon (endine AS Tarkon) eelmise aasta müügitulu jäi sisuliselt samale tasemele, nagu see olid aasta varem ehk 700 miljoni krooni kanti.

„Ka tänavuse aasta käibeprognoos on samas suurusjärgus,“ ütles Hanza Tarkoni juhataja Villu Ehrlich. „Samas on aga tänavu riskid tunduvalt suuremad, sest turg on ettearvamatum ja muutused turul toimuvad üha kiiremini. Edukus sõltub sellest, kui kiiresti muutustele reageerid ja kuivõrd suudad riske maandada.“

Hanza Tarkoni eelmise aasta käive oli hinnanguliselt 700 miljonit krooni ja kasum umbes 20 miljonit krooni. 2007. aastal oli käive 698,7 miljonit krooni ja kasumit teenis ettevõte 34,4 miljonit krooni, millest umbes 20 miljonit krooni moodustas erakorraline kasum ühe kinnistu müügist. Hanza Tarkoni töötajaskond on sama suur nagu Elva elektroonikafirmas ASis Enics Eesti ehk ligi 530 inimest.

Elvas tegutsev tööstuselektroonikafirma AS Enics Eesti sai mullu läbi aegade parimad majandustulemused. Enics Eesti juhataja Kalle Kuusiku kinnitusel on nad tänavust prognoosi tehes endiselt optimistlikud, sest tööstuselektroonika valdkonnas pole majandussurutist oluliselt tunda.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt