Autor: Kadrin Karner • 3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volta: selleks aastaks plaanime mõõdukat kasvu

Kuigi statistikaameti numbrid, et tänavu jaanuaris vähenes masinate ja seadmete tootmine 28,4%, ilmestavad ka ASi Volta tootmist, siis veebruari näitajaid ja märtsi tellimused on juba paremad olnud.

„Statistikaameti numbrid -28,4% masinate ja seadmete sektori kohta on väga lähedased ka ASi Volta näitajatele, kui võrrelda tänavust jaanuari jaanuariga 2009, aga veebruaris olid meil näitajad juba paremad,“ rääkis Äripäevale ASi Volta juhatuse liige Aivar Reivik.

„Selleks aastaks prognoosime mõõdukat tõusu ja seda näitavad ka märtsi tellimuste mahud meie traditsioonilises tootmisvaldkonnas - elektrimootorite tootmises ja remondis,“ lisas ta.

Reivik rääkis, et kiiret kasvu ootab Volta ka LED-valgustite valdkonnas, mida soodustab nii jätkuv elektri hinna tõus kui ka suurenev huvi nende toodete vastu.

Kuigi statistikaamet teatas, et jaanuari tööstustoodangu languse pidurdumisel oli suur osa elektrienergia ja soojuse tootmise kasvul külmale talve tõttu, siis Reivik tööstustoodangu vähenemisse talveperioodi lõppedes ei usu.

Täna teatas statistikaamet, et Eesti tööstustoodang enam jaanuaris ei vähenenud, see on esimene nullkasv pärast 20 languskuud - viimati kasvas tööstustoodang 2008. aasta aprillis. Jaanuaris toodeti 19% rohkem elektrit ja 31% rohkem soojust kui 2009. aasta jaanuaris.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077