Autor: Kadrin Karner • 3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Rait: eksport Kreekasse täielikult kadunud

Kuigi puidusektoris läheb ASi Rait juhatuse liikme Kuldar Veere sõnul eksport talvel raskemalt ja kevadel-suvel lihtsamalt, on siiski näha, et Ida-Euroopa nõudlus on tavalisest väiksem ja eksport Kreekasse kadunud sootuks.

"Ida-Euroopa nõudlus on pigem tavalisest väiksem ja aktiivsem nõudlus on Lääne-Euroopas, Kagu-Aasias ning Aafrikas, samas täielikult on kadunud eksport Kreekasse," rääkis Veere.

Kuigi statistikaameti andmetel kasvas puidutööstuses tootmine selle aasta esimesel kuul 2009. aasta jaanuariga võrreldes 15%, võis kasv osalt tulla sellest, et mullu oli puidutööstuse sektori absoluutne põhi, ütles ASi Rait juhatuse liige.

“Eelmise aasta jaanuaris oli selles majanduslanguse tsüklis puidutööstuse sektori absoluutne põhi, seega ongi põhjuseks ülimadal võrdlusbaas,“ ütles Veere ning kinnitas, et selle aasta algus on läinud paremini kui mullu. Liigseks rõõmustamiseks Veere siiski põhjust ei näe.

Kevade lähenedes oodatakse aga aktiivsuse tõusu, nagu see igal aastal toimub. See, milline on aga puidusektori seis aasta lõpus, sõltub Veere sõnul majanduse üldisest arengust.

Sel aastal plaanib Rait AS kasvada ja areneda, kuid juhatuse liikme sõnul jäävad 2007. aasta mahud endiselt kättesaamatuks.

 Hinnad võivad Veere hinnangul puidusektoris pigem tõusta. “Võrreldes eelmise aasta algusega on hinnad kindlalt kõrgemad. Kevade lähenedes on tunda toorme hinnatõusu survet, seega hinnad pigem tõusevad,” selgitas Veere, lisades, et 2007. aasta hindadeni jääb siiski veel ruumi küll ja küll.

Täna teatas statistikaamet, et Eesti tööstustoodang enam jaanuaris ei vähenenud, see on esimene nullkasv pärast 20 languskuud - viimati kasvas tööstustoodang 2008. aasta aprillis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077