Võlakoorem pole tarbekeemiatehase tööd pärssinud

Viis aastat tagasi tootmise Tartust Tabiverre kolinud AS Mayeri Industries on kõik need aastad tegutsenud stabiilselt – käive on püsinud nõks üle 40 miljoni krooni juures ja kasumit on ettevõte keskmiselt teeninud 3 miljonit krooni aastas.

„Eelmise aasta auditeerimata majandustulemused on väikese ettevõtte keskpärased tulemused – netokäive ligi 40 miljonit krooni ja puhaskasum ligi 4 miljonit krooni,“ jäi ASi Mayeri Industries ainuomanik ja juht Imre Freiberg tagasihoidlikuks ja lisas, et tänavu planeerivad nad väikest kasvu.

Mayeri Industriesi Tabivere tehase juhi Artur Vaheri kinnitusel on tehas kogu aeg töötanud ning pidevalt on täiustatud ja uuendatud pesupulbrite retsepte. „Viimase aja kõige popimaks uudistooteks on kujunenud spordigeel ehk pesuaine spordiriiete pesemiseks,“ rääkis Vaher. „Kui te pesete spordirõivast vale ainega, siis riide tuulekaitse ja muud efektid kipuvad ära kaduma. Spordigeel on spetsiaalselt selleks välja arendatud, et sellega pestes tuulekaitse jm efektid säiliksid.“

Freibergi andmeil ekspordivad nad ligi poole oma toodangust. „Läti-Leedu suunal on mahud vähenenud ja Soome-Rootsi suunal kasvanud,“ täpsustas Freiberg ja lisas, et koos Läti tütarettevõttega annab ta tööd ligi 40 inimesele.

ÄP
taust

• 2001 kevad – Tallinna ärimeestele Imre Freibergile ja Raul Tagaväljale kuuluv investeerimisfirma AS Tagaberg omandab enamusosaluse ASis Tartu Flora.

• 2001 sügis – Tartu Flora väikeaktsionärid müüvad lõplikult oma osaluse ja loobuvad süüdistamast Tagabergi ettevõtte jõulises ülevõtmises.

• 2003 november – Flora uueks ärinimeks saab AS Mayeri Industries, mille ainuomanik on täna Imre Freiberg.

• 2005 algus – Mayeri Industries kolib tootmise Tartust Tabiverre.

• 2005 aprill – käivitub tootmine Tabivere tehases.

• Mayeri Industriesil on kolm põhibrändi: Mayeri (pesemisvahendid), Go (autokeemia) ja Profit (ehituskeemia), lisaks toodetakse torupuhastusvahendit Toru-Siil, WC puhastusvahendit Sanit, pesuvalgendit Liilia jm.

• Mayeri Industriesi käive: 28,3 mln (2005), 47,7 (2006), 42,6 (2007), 46,1 (2008), ca 40 (2009).

• Mayeri Industriesi puhaskasum: 2,5 mln (2005), 5 (2006), 2,3 (2007), 1,2 (2008), ca 4 (2009).

 

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara