Arla Foods panustab Venemaale

Taani-Rootsi meiereikontsern Arla Foods otsib kasvuvõimalusi Venemaal, nüüd kus Poolas ja Saksamaal pole laienemine loodetud tempos toimunud, kirjutab täna Taani majandusleht Börsen.

Mullu kasvas Arla Foodsi käive Venemaal ligi poolele miljardile Taani kroonile (ca miljard Eesti krooni). Rublades mõõdetuna oli käibe kasv 62%, mahu poolest 55%, kirjutab leht. Seda tahab firma nüüd kasutada hüppelauana uueks kasvuks, otsides võimalusi mõne kohaliku piimakombinaadi ülesostmiseks.

„Järgmine samm on käivitada Venemaal tootmine, kuna perspektiivis tahame turul olla suur tegija. Me ei ole veel midagi otsustanud, kuid üldiselt on lihtsam mõni tootja üles osta kui ise nullist ehitama hakata,“ ütles lehele Andrew Simpson, kelle vastutusalas on Arla kontsernis Hispaania, Kreeka, Poola ja Venemaa turg.

Tänavu rehkendab Arla Venemaal kasvuks 15-20%. Kui mullu panustati Apetina fetajuustule ja Castello kaubamärgile, siis nüüd loodetakse venemaalastele rohkem müüa Lurpaki võid.

Juba praegu on Arla Foodsi käive Venemaal suurem kui Poolas ning riigil saab olema oluline roll 2015. aastaks seatud eesmärgi täitmisel. See näeb ette kontserni käibe kasvu 50% võrra 75 miljardile Taani kroonile (157 mld Eesti kroonile). Firmal on kasvuplaanid paigas Peterburi ja Moskva ning veel mõnede miljonilinnade kohta.

Venemaal tegutseb Arla firma Arla Foods Artis kaudu, mis on ühisettevõtte kahasse kohaliku partneriga. Arlale kuulub firmas 75%. Osalus sai ostetud 2007. a pärast mitu aastat kestnud koostööd, kus Artis tegeles Arla toodete jaotusega.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara