Suurtarbijad ootavad taastuvenergia tasu vähendamist

Elektrienergia suurtarbijad loodavad, et rahvaesindajad parandavad elektrituruseadusse läinud aastal tehtud vead, mille tulemusel sai Narva Elektrijaamad AS turueelise ja taastuvenergia tasu kahekordistus.

Juba 6. oktoobril pöördus neli erialaliitu ühisavaldusega riigikogu majanduskomisjoni ja nädal hiljem õiguskantsleri poole. Lisaks on seadust eraldi kritiseerinud viis erialaliitu: Mööblitootjate liit, Metsatööstusliit, Elektrienergia suurtarbijate liit, Pelletitootjate liit, Jõujaamade ja kaugkütte ühing, teatas Elektrienergia suurtarbijate liit (ESL)

ESLi liikmed, küttepuud toormena ja kütusena kasutav sektor ja eriti AS Repo Vabrikud kannavad läinudaastase seadusemuudatuse tulemusena otsest majanduslikku kahju ning ettevõtete tulevane eksistents sõltub sellest, kuidas käitub seadusandja. Kadumisohus on sajad töökohad ja terve tööstusharu.

Samuti sõltub seadusandja tahtest, kas jätkab tõusu või pöördub langusesse küttepuidu ja toasoojuse hind elanikkonnale.

Kõik Riigikogu fraktsioonid peale IRLi on erialaliitude seisukohti toetanud ja seadusemuudatuste vajadust mõistnud.

Mis puudutab seadusemuudatuse tulemusel loodud väidetavasse 500 töökohta, lisandunuks sellele paarsada ühikut metsatehnikat vähemalt miljardi krooni väärtuses. Taolist investeeringut metsasektorisse oleks kajastatud nii majandusstatistikas kui ka märgitud analüütikute avaldustes. Kumbagi pole juhtunud. Tasub arvestada sedagi, et ligi poole Eesti aastasest raiemahust raiuv RMK annab tööd vaid 800 inimesele.

Järelikult on suvest loodud 500 lisatöökohta seadusemuudatuse kaitsjate bluff, leidis ESL.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara