Autor: Anne Oja • 25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver peab elektriostuläbirääkimisi

Selveri kaubandusketi tegevjuht Iivi Saar ütles Äripäevale, et ettevõte peab elektrienergia ostuks läbirääkimisi olukorras, kus üks kahest hinnakomponendist on vabaturu, kuid kummagi hind pole praeguseks veel teada.

Saar ütles, et Selver järgib elektrienergia sisseostmisel konservatiivset poliitikat, ostes energiat fikseeritud hinna ja mahtudega. "Selleks annavad meile võimaluse väga hästi planeeritavad energiavajaduse mahud. Selver on kõigile energiamüüjatele oma stabiilse ja lihtsalt planeeritava tarbimisega hea klient," märkis ta.

Saar lisas, et alati on võimalik elektritarbimiselt kokku hoida ja loomulikult Selveris elektritarbimise optimeerimisega ka tegeldakse.

"Vajadusel kasutatakse energia paremaks ostmiseks maaklerite teenuseid või osaletakse ühisostus. Hetkel on kõik valikute faasis ja läbirääkimised käivad nii maaklerite, energiamüüjate kui ka võimalike sisseostupartneritega. Lepinguni uute hindade ja tarnijaga peab jõudma enne 1. aprilli 2010," täpsustas tegevjuht.

Saar lausus, et elektri hind hakkab koosnema kahest põhilisest komponendist ja nendest vaid üks on vabal turul. "Teise komponendi maksumust pole riigikogu veel otsustanud. Samas on vara vastata küsimusele, milliseks kujuneb elektrienergia hind nn vabal turul," sõnas ta lisades, et hinna aluseks saab võtta NordPooli või 1. jaanuaril avatud Leedu elektrituruhinnad.

"Teisest küljest ei saa aga aluseks võtta ühtegi referentshinda, kuna turuosalised müüja poolelt peale Eesti Energia puuduvad," kommenteeris Saar konkurentsi hetkeseisu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077