Autor: Kadrin Karner • 6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farm Plant omandab osa Konekesko Eestist

Konkurentsiameti teatel omandab Farm Plant Eesti AS osa  Konekesko Eesti AS-ist, milleks on erinevad kauplused. 

Konekeskole kuulub 6 väetiste, seemnete, taimekaitsevahendite ja loomatarvikute kauplust.

Konkurentsiseaduse kohaselt võivad asjast huvitatud isikud seitsme päeva jooksul esitada oma arvamusi ja vastuväiteid koondumisele.

Farm Plant Eesti tegeleb jõusööda ja väetiste tootmisega ning ettevõtte juhatuse esimees on Äripäeva infopanga Agent andmetel soomlane Jyrki Mikael Virtanen. Ettevõte kuulub 85% ulatuses Rootsi ettevõttele Scandinavian Farmers AB ja 15% ulatuses Yara Sweden AB-le.

Konekesko Eesti juhatuse esimees on Agendi andmetel Tõnu Kelder ning ettevõte kuulub 100% Soome firmale Konekesko OY. Konekesko Eesti käive oli 2008. aastal 1,2 miljardit krooni, kahjum sealjuures 35 miljonit krooni.

Varem on Äripäev kirjutanud Konekeskost seoses suure väetisevargusega, mille haarmed ulatuvad Eestist väljaspoole. Väetisevargusega on kahtlustuse kohaselt seotud vähemalt üks ettevõtte enda töötaja. Viru ringkonnaprokuröri Liina Pikma sõnul on Eestis kuriteokahtlustuse saanud veebruaris Konekeskost lahkunud Tartu piirkonna endine väetiste ja taimekaitse tootejuht Karel Kärblane (34).

 * Mullu 11. detsembrist kuni tänavu 13. märtsini tekkis Konekesko Eesti poolt laolepingu alusel kasutatavates laoruumides Rakke vallas Ao külas eri väetiste puudujääk kokku 6500 tonni maksumusega 32,7 miljonit krooni.

    * Konekesko pöördus ise politseisse, et majanduspolitseinikud väetisekao põhjused välja selgitaks.    * 16. märtsil alustas Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talitus kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omastamist suures ulatuses.    * Kui väetise omastamises keegi kohtus süüdi mõistetakse, võib teda oodata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077