EK annab energiasektorile üle 23 mld krooni

Euroopa Komisjon kiitis heaks 15 energeetikaprojekti, mis saavad üle 23 mld krooni, et tõsta energia varustuskindlust ja vähendada süsinikdioksiidi koguseid.

Täpsemalt eraldatakse kuue süsinikdioksiidi kogumise ja säilitamise projektile rohkem kui 15 miljardit krooni ja üheksa avamere tuuleenergeetika projektile ligi üheksa miljardit krooni. Rahastuse saanud projektid aitavad saavutada kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamise ja taastuvate energiaallikate eesmärke 2020. aastaks ja pärast seda. Lisaks luuakse projektide kaudu hulk „rohelisi“ töökohti, teatas komisjon.

Euroopa majanduse elavdamise energeetikakava pakub finantsabi energeetikaprojektidele, milles käsitletakse süsinikdioksiidi kogumist ja säilitamist, avamere tuuleenergia ning gaasi- ja elektrienergia infrastruktuuri valdkondi. Kokku on komisjon otsustanud energeetikaprojektidele eraldada ligi 63 miljardit krooni, tänane otsus on esimene samm selles suunas. 2010. aasta veebruaris langetatakse otsused ka infrastruktuuriprojektide osas.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara