5. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endel Palla: tõusumärke veel näha pole

Tõusumärke veel näha ei ole, kommenteeris Harju Elektri nõukogu esimees Endel Palla ettevõtte lähitulevikku.

"Aasta lõpus midagi halvemat ei juhtu, kui on siiamaani olnud. Jätkub samamoodi," märkis ta. "Seda on raske öelda, kas põhi on käes või mitte, see oleneb rohkem muust maailmast," lisas Palla. Erilisi tõusumärke tema kinnitusel veel näha näha pole. "Pigem on U-kujuline põhi," sõnas ta.

Harju Elekter teenis kolmandas kvartalis 6,1 miljoni kroonise puhaskasumi ehk aastatagusega võrreldes 44 protsenti vähem, selgub börsile saadetud teatest. Ettevõtte kvartalikäive ulatus 120,6 miljoni kroonini, mis aastataguse kvartaliga võrreldes tähendab 47protsendilist vajumist.

Kvartalitulemustega jäi Palla rahule. "Ma arvan, et see on suhteliselt hea praeguse Eesti olukorra kohta, suhteliselt võib rahul olla," kinnitas ta. "Kui käive on väiksem, peab ka kasum väiksem olema," lisas Palla. Ettevõtte efektiivsus on tema ütlusel tõusnud minimaalselt.

Turgude lõikes oli kukkumine Palla sõnul üsna ühtlane. "Üllatavalt vähem on kukkunud müük Leedus, kuigi räägitakse, et seal on olukord halb," märkis ta. "Meil on hea eksport sinna," sõnas nõukogu esimees.

Palla kinnitusel võimaldas Harju Elektril kasumisse jääda tugev töö. "Eks me oleme kõvasti kulusid kokku hoidnud ja töötanud vastavalt vajadusele," selgitas ta. "Oleme mingil moel rakendanud osalist tööaega," lisas Palla ning märkis, et kohati jätkub osaline tööaeg Harju Elektris aasta lõpuni.

Vajadusel vaadatakse Palla sõnul kulud uuesti üle. "Me oleme rahul sellega, mis on, et oleme kasumis. Kui hullemaks ei lähe, on normaalne, kui aga läheb, oskame ka kulusid tagasi tõmmata," rääkis ta. "Oleme üpris palju investeerinud, olles valmis uueks tõusuks. Negatiivseid rahavooge see ei tekita," lisas Harju Elektri nõukogu esimees.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077