29. oktoober 2009
Jaga lugu:

ABB kolmanda kvartali puhaskasum miljard dollarit

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontserni ABB Group kolmanda kvartali puhaskasum oli miljard dollarit ning ärikasum (EBIT) 1,4 miljardit.

ABB tellimused vähenesid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 7,1 miljardi dollarini ehk 21% (kohalikes valuutades 15%). Müügitulu langes 7,9 miljardi dollarini, mida on kümnendiku võrra (kohalikes valuutades 5%) vähem kui 2008. aasta samas kvartalis.

Investeeringud elektrivõrkude rajamisse on maailmas jätkuvalt kasvanud, kuid väiksem nõudlus lühema tsükli toodete järele tööstusturgudel on vähendanud ABB baastellimusi 23%. Tellimuste mahu vähenemine peegeldab ka hinnalangusi, mis tulenevad materjalide madalamast maksumusest ja kahanenud nõudlusest. Samas kasvas tellimuste maht arenevatel turgudel 55%.

Ärikasum (EBIT, st enne intresse ja makse) ning ärikasumi marginaal olid ABB-l madalam kui eelmise aasta samas kvartalis, mis peegeldab eelkõige ettevõtte äristruktuuri, tootmisvõimsuste vähenemist ja lühikese tsükli äritegevuste madalamaid hindu.

"Meil oli kolmandas kvartalis väga palju rahalisi operatsioone, kuid suutsime vaatamata sellele hoida ärikasumi marginaali vastavuses seatud eesmärkidele tänu tellimuste jätkuvalt õigeaegsele täitmisele ja kulude kokkuhoiule," ütles ABB tegevjuht Joe Hogan.

"Tellimuste suundumused olid kooskõlas sellega, mida me nägime teises kvartalis, kusjuures stabiilne nõudlus on säilinud elektri- ning nafta- ja gaasisektoris, kuid madalam tööstusturgudel," lisas ta. "Jälgime hoolega, et meie kulud on ka edaspidi kooskõlas turunõudlusega, kuid samal ajal säilitame valmisoleku olulisteks kasvuvõimalusteks elektrienergia infrastruktuuri, taastuvenergia ja energiatõhususe valdkonnas ning arenevatel turgudel," rääkis Hogan.

ABB klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. Kontsern annab tööd ligi 120 000-le inimesele sajas riigis. Eestis tegutseb ABB 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad), müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt