23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merinvesti juht: me pole Trelleborgi tütarfirmaga konkurendid

Kuigi mõlemad tehased toodavad kummidetaile, ei ole me konkurendid, sest meie toodete tellijad on erinevad, kommenteeris Kaarma vallas asuva OÜ Merinvest suuromanik Enn Meri rootslastele kuuluva ja Kuressaares asuva Trelleborgi tehase suuri laienemisplaane.

„Kahe ettevõtte suunad on erinevad – meie toodame detaile Euroopa sõiduautotööstusele ja nemad veoautotööstusele,“ selgitas Meri. „Pealegi toodame meie tihendeid, membraane ja muid detaile vaid kummist, aga Trelleborgi tehas nii kummist kui ka metallist.“Meri kinnitusel on väga positiivne, et Saaremaal on kaks keskmise suurusega kummitoodete ettevõtet. „Meie vahel on sõbralik koostöö,“ lausus Meri. „Näiteks kui ühel meist läheb spetsiifilisi tööriistu vaja, siis teine laenab neid. Samuti kasutavad nad vajaduse korral näiteks meie elektriku teenust.“Trelleborg plaanib järgmise aasta lõpuks suurendada oma Kuressaares asuva tütarfirma OÜ Trelleborg Moulded Components Estonia tootmispinda kahe kolmandiku võrra ning palkab juurde 70 inimest.Küsimusele, kas kahe firma vahel võib tekkida hoopis konkurents tööjõuturul, vastas Enn Meri eitavalt. „Saaremaal pole tööjõust puudu,“ oli Meri kindel.Merinvesti suuromanik Enn Meri müüs kaks aastat tagasi Taani kontsernile Trelleborg maha 1992. aastal asustatud OÜ Saare Martex, mis nüüd kannab nime Trelleborg Moulded Components Estonia (TMCE). Taanlastele kuuluvad firmat juhib Kalver Kirs, kes varem töötas Saare Martexis tootmisdirektorina.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077