23. oktoober 2009
Jaga lugu:

Merinvesti juht: me pole Trelleborgi tütarfirmaga konkurendid

Kuigi mõlemad tehased toodavad kummidetaile, ei ole me konkurendid, sest meie toodete tellijad on erinevad, kommenteeris Kaarma vallas asuva OÜ Merinvest suuromanik Enn Meri rootslastele kuuluva ja Kuressaares asuva Trelleborgi tehase suuri laienemisplaane.

„Kahe ettevõtte suunad on erinevad – meie toodame detaile Euroopa sõiduautotööstusele ja nemad veoautotööstusele,“ selgitas Meri. „Pealegi toodame meie tihendeid, membraane ja muid detaile vaid kummist, aga Trelleborgi tehas nii kummist kui ka metallist.“Meri kinnitusel on väga positiivne, et Saaremaal on kaks keskmise suurusega kummitoodete ettevõtet. „Meie vahel on sõbralik koostöö,“ lausus Meri. „Näiteks kui ühel meist läheb spetsiifilisi tööriistu vaja, siis teine laenab neid. Samuti kasutavad nad vajaduse korral näiteks meie elektriku teenust.“Trelleborg plaanib järgmise aasta lõpuks suurendada oma Kuressaares asuva tütarfirma OÜ Trelleborg Moulded Components Estonia tootmispinda kahe kolmandiku võrra ning palkab juurde 70 inimest.Küsimusele, kas kahe firma vahel võib tekkida hoopis konkurents tööjõuturul, vastas Enn Meri eitavalt. „Saaremaal pole tööjõust puudu,“ oli Meri kindel.Merinvesti suuromanik Enn Meri müüs kaks aastat tagasi Taani kontsernile Trelleborg maha 1992. aastal asustatud OÜ Saare Martex, mis nüüd kannab nime Trelleborg Moulded Components Estonia (TMCE). Taanlastele kuuluvad firmat juhib Kalver Kirs, kes varem töötas Saare Martexis tootmisdirektorina.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt