Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi tööstusfirma tahab tootmise Saaremaale kolida

Rootsi tööstusettevõte Trelleborg tahab oma tootmise Rootsist Mörbylangast tuua üle Eestisse Saaremaale ning on juba alustatud läbirääkimisi, teatas firma.

Tootmise ületoomise eesmärk on firma teatel konkurentsivõime kindlustamine ka tulevikus. Trelleborgi Saaremaal tegutseva üksuse nimi on OÜ Saare Martex, mis osteti 2007. aasta aprillis. Hetkel töötab ettevõttes 50 inimest, kuid plaanis on töötajate arv kasvatada järgmise aasta lõpuks 120ni. Tootmine Rootsis plaanitakse lõpetada 2008. aasta kolmandas kvartalis.

Tootmise ümber kolimine ja restruktureerimine läheb firma teatel maksma ligi 30 miljonit Rootsi krooni.

Trelleborg toodab spetsiaalseid polümeerist osiseid, mida kasutatakse raskeveokites.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077