23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trelleborg plaanib Saaremaal juurde palgata 70 inimest

Rootsi kontserni Trelleborg AB kummi- ja metallidetaile tootev tütarettevõte Kuressaares, mis aasta alguses koondas 22 inimest, plaanib järgmise aasta lõpuks laieneda kahe kolmandiku võrra ning palgata juurde 70 inimest.

„Majandusolukord muutub: kui aasta algul koondasime, sest tellimusi oli vähe, siis nüüd on emaettevõte otsustanud Saaremaa tootmisüksust laiendada,“ rääkis OÜ Trelleborg Moulded Components Estonia tegevjuht Kalver Kirs.

Kirsi sõnul on laienduse peapõhjuseks see, et emaettevõte toob oma Rootsis asuvatest tehastes Sjöbos, Hemses, Örebros ja Forshedas osa tootmisest üle Saaremaale, sest Eestis on tootmiskulud madalamad. Eelmisel aastal sulges Trelleborg oma tehase Mörbylangas ning osa sealsest tootmisest kolis juba Kuressaarde.

Kirsi andmeil suureneb järgmise aasta lõpuks tootmispind seniselt 3200 ruutmeetrilt 2100 ruutmeetri võrra ning töötajate arv tõuseb praeguselt 80 inimeselt 150 inimeseni. Kui palju laiendus maksma läheb, ei soostunud Kirs öelda. „Mitmeid lahtisi otsi on veel,“ vabandas ta.

Varem on Trelleborg AB ajakirjanduses rääkinud seoses Kuressaare tehase laiendamisega ligi 100 miljonist kroonist ning 230 töökohast. „Ilmselt pidasid nad silmas pikemat perspektiivi, kui 2010. aastal valmiv laiendus,“ lisas Kirs.

Trelleborg Moulded Components Estonia (TMCE) toodab kummi- ja metallidetaile veoautotööstusele, eeskätt Volvole, aga ka Scaniale ja Saabile. TMCE eelkäija oli 1992. aastal asutatud OÜ Saare Martex. Firma omanik Enn Meri müüs Saare Martexi rootslastele kaks aastat tagasi maha ning keskendus Kaarma vallas tegutsevale OÜ-le Merinvest, mis toodab kummidetaile Euroopa sõiduautotööstusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077