Autor: Indrek Kald • 10. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trelleborg palkab Kuressaares üle 200 inimese

Kui oktoobris teatas Kuressaares tegutsev Rootsi firma Trelleborg, et palkab järgmisel aastal 70 uut töötajat, siis tänane valitsuse otsus võimaldab ettevõttel laieneda 300 inimeseni.

Valitsus kiitis täna heaks Kuressaares asuva kinnistu koormamise 30 aastaks hoonestusõigusega kummi- ja metallidetaile tootva OÜ Trelleborg Industrial Products Estonia kasuks. Kinnistu turuhind on Pindi Kinnisvara hindamisakti järgi 900 000 krooni ning hoonestusõiguse aastatasu 36 000 krooni.

Trelleborgi laienemisega seotud investeeringute mahuks kujuneb hinnanguliselt sada miljonit krooni. Rajatakse uus tootmishoone ning soetatakse juurde masinaid ja seadmeid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti prognoositakse tootmise laienemisel töötajate arvu kasvu seniselt 80 inimeselt 300 inimeseni, mis toob kaasa panustamise ka töötajate värbamisse, kohaliku personali koolitusse ja haridusse. Lisapersonali vajadus hõlmab spetsialiste masinaehituse, tootmise- ja kvaliteedijuhtimise ning samuti tootmisprotsessi valdkonnast.

Laienemise põhjusena on firma tegevjuht Kalver Kirs nimetanud seda, et emaettevõte toob Rootsis Sjöbos, Hemses, Örebros ja Forshedas asuvatest tehastest osa tootmisest üle Saaremaale, kus tootmiskulud on madalamad. Mullu sulges Trelleborg tehase Mörbylangas ning osa sealsest tootmisest kolis juba Kuressaarde.

Stockholmi börsil noteeritud Trelleborgi aastakäive on 3,3 miljardit eurot (51,6 miljardit krooni). Grupp on oma tütarettevõtte Trelleborg Sigma kaudu Kuressaares esindatud 1992. aastast. 2007. aastast omandas Trelleborg ettevõttes ainuosaluse ja avas mullu kevadel Kuressaares uue tehase tänase ärinime all.

Trelleborg tegeleb erinevate polümeeripõhiste toodete tootmisega, mida kasutatakse nii lisakomponentidena kui ka viimistlusvahenditena mitmetes valdkondades, nagu näiteks sõidukite ja pumpade katmine. Äriühingu kliendid on muuhulgas ka suurettevõtted Scania, Saab ja Volvo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077