25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kati Kusmin: muidugi on kahju lahkuda!

Kuigi otsus loobuda Kalev Chocolate Factory juhi ametist sündis Kati Kusmini sõnul tal ühiselt koos suuromanik Oliver Kruudaga ja on Kusmini ütlusel ettevõttele hetkel parim lahendus, siis on endisel tegevjuhil siiski kahju lahkuda.

Kalev Chocolate Factory teatas täna, et ettevõtte uueks juhatuse esimeheks saab seni firmas tootmisvaldkonna eest vastutanud juhatuse liige Mait Nilson. Kalevi senine tegevjuht Kati Kusmin lahkub ettevõttest augusti lõpus.

Järgneb intervjuu Kati Kusminiga:

Ettevõtte pressiteates oli lause: "Praegune aeg tingib majanduses olukorra, kus omanikud tahavad ja ilmselt peavadki ise rohkem juhtimisele lähemal olema". Kas Oliver Kruuda asub ise Kalevit juhtima?

Ei, Oliver Kruuda ei asu ise Kalevit juhtima. Juhatuse esimees on Mait Nilson, kes saab lihtsalt vastutust juurde. Mina pole sunnitud ettevõttest lahkuma, lihtsalt lepingu tähtaeg lõppes ja otsustasime koo Oliver Kruudaga, et ma ei jätka. Pole ju nii, et üks saab otsustada, asjal on ju alati kaks poolt. Arutasime koos läbi , kuidas ettevõttele parem on ja kuidas Oliver Kruuda suuromanikuna saab oma varasid parimal võimalikul moel juhtida. See oli ühine kokkulepe.

Saan aru, et Oliver Kruuda siis ikkagi soovib varasemast rohkem ka juhtimise juures olla?

Ta on kindlasti aktiivsem. Kuid ka praegune aeg on selline keeruline. Kuna Oliver Kruuda usaldas mind, siis andis ta mulle ka suhteliselt vabad käed tööd teha, olen talle selle eest ka väga tänulik.

Enam ta nii vabu käsi anda ei tahaks?

Seda ma ei oska öelda, ma arvan, et jätkatakse senise strateegiaga. Kui Oliver Kruuda oli varem lihtsalt nõukogus, siis nüüd ta tahab ettevõtte toimetamisel ka igapäevaselt rohkem kaasa arutada.Kati Kusmin Kõikidel ettevõtetel on hetkel keeruline kohanemisaeg.

Kati KusminKuivõrd oli otsus lahkuda tingitud Kalevi keerulisest majandusolukorrast?

Kalev Chocolate Factory on hetkel heas seisus, tuleb vaadata eraldi Luterma Gruppi ja Kalev Chocolate Factoryt Luterma tütarettevõttena. Kalev Chocolate Factoryl on küll vaatamata praegusele pinevale majandusolukorrale päris hea seis. Ettevõte on suutnud juba turul toimuvaga kohaneda ja see on hea baas, millelt edasi minna.

Kuhu teie nüüd ise edasi liigute?

Ei oska veel öelda, see uudis avalikustati alles täna. Ma pole saanud veel väga ringi vaadata, kuid raskusi pole ma oma elus kunagi veel kohanud, nii et loodetavasti leian uue ja põneva töö.

Otsus avalikustati täna, kuid millal see siis langetati?

See pole selline otsus, mida tehakse päevapealt. Need arutelud on kestnud pikka aega, lihtsalt lepingu tähtaeg lõppes.

Kas kahju pole lahkuda?

On ikka! Palju tööd on tehtud, meeskond on mõnus ja Kalevi bränd on eestlastega nii emotsionaalselt seotud, ma ei teagi ühtegi teist sellist, kus kired nii lõkkele lööksid. Muidugi on kahju, kuid ma olen ka väga tänulik selle viie aasta eest, on olnud väga põnev. Ma arvan, et ma olen ka juhina palju kasvanud ja arenenud. Ei kahetse ühtegi päeva.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077