Tööstuses tagasikäik üle kolmandiku

Tööstusettevõtete toodang oli 2009. aasta
aprillis 34% väiksem kui eelmise aasta aprillis, teatab statistikaamet.

Eelmise aasta lõpus alanud tööstustoodangu järsk langus jätkus ka aprillis. Kui 2008. aasta detsembris vähenes toodang 22%, siis tänavu jaanuaris 26%, veebruaris ja märtsis 30% ning aprillis 34%.

Töötleva tööstuse toodang vähenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 36%, mis viis toodangu tagasi 2003. aasta tasemele. Langust põhjustas eelkõige ebapiisav nõudlus nii sise- kui ka välisturul. Eksport vähenes võrreldes eelmise aasta aprilliga ligi 40%, müük siseturule ligi 30%.

Languses on kõik töötleva tööstuse harud. Eelmise aasta aprilliga võrreldes vähenes üle poole keemia- ja metalltoodete, metalli, ehitusmaterjali ning pabertoodete tootmine. Rohkem kui 30% oli langus rõiva- ning puidutootmises, plasttoodete, elektroonikaseadmete, elektriseadmete, mootorsõidukite ja muude toodete tootmises. Langus oli väikseim suurimas tööstusharus — valdavalt siseturule orienteeritud toiduainete tootmises, kus toodang vähenes 9%.

Elektrienergia tootmine vähenes aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes 20%. Samas suurenes elektrienergia import ligi 60%. Enamus sellest imporditi Leedust ja Lätist. Äriklientide nõudluse languse tõttu vähenes elektrienergia tarbimine üle 6%. Soojuse tootmine vähenes 6%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel vähenes tööstustoodang aprillis võrreldes märtsiga 3%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara