23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiiu Silves: toodan Iraani valitsusele kulda

Ärinaine Tiiu Silves shy;kinnitab, et rafineerib Iraanis kohaliku keskpanga tellimusel kulda. Tema äripartneri sõnul polevat tegu päris udujutuga, kuid reaalsest ärist ollakse kaugel.

"Iraani valitsus kutsus mind neli aastat tagasi, et võtku ma see nende kulla rafineerimine enda peale. Ütlesin, no olgu," ütles kunagine metallikuninganna Tiiu Silves Eesti Ekspressile.

Kui Silvese juttu uskuda, teeb ta koos ärimees Ain Kullo, ühe iraanlase ja Iraani keskpangaga uskumatut äri. Iraani pealinnast Teheranist 200 km kaugusel omatakse kahasse tehast, mis toodab keskpanga tellimusel, eksklusiivõiguste alusel ning suure saladuskatte all iga kuu ligi 500 tonni kullakange.

Ehitus- ja sisustusäriga tegelev Ain Kullo annab mõista, et Silvese jutt polegi täielik väljamõeldis. Kõik uhked plaanid on tema sõnul praegu kõigest soovunelmate ja ideede tasandil ning reaalsest ärist ollakse kaugel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077