15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere ja Põlva Piim Tootmise ühinemisleping sai allkirja

ASi Luterma tütarettevõte AS Tere ja selle tütarettevõte OÜ Põlva Piim Tootmine sõlmisid eile ühinemislepingu, mille kohaselt ühendab Tere alates 1. maist endaga Põlva Piim Tootmise.

Ühendatav ühing loetakse ühinemismenetluse lõppemisel lõppenuks ja ühendatav ühing jätkab tegevust ärinimega AS Tere, teatas Lutrema Tallinna Börsile.

Põlva Piim Tootmine annab kogu oma vara tervikuna Terele üle ja ühinemise bilansipäev on 1. mai.

Börsiteates rõhutatakse, et ühinemises osalevate ühingute juhatuse ja nõukogu liikmed ei saa seoses ühinemisega mingeid erisoodustusi. Samuti ei too ühinemine muudatusi Tere juhatuses ega nõukogus. Tere juhatuse liikmed on Ülo Kivine ja Taavi Toots ning nõukogu liikmed on Aivar Häelm, Marko Kaha, Oliver Kruuda ja Allan Viirma.

Ühinemisel ei asendata Põlva Piim Tootmise osa ning see kaotab kehtivuse. Pärast ühinemist on ühendava ühingu ehk Tere aktsiakapital 80 miljonit krooni (5,113 miljonit eurot) ning ühendava ühingu kõik 8 miljonit aktsiat nimiväärtusega 10 krooni, mis moodustab 100% ühendava ühingu aktsiatest, kuuluvad ASile Lutrema.

Ühinemine ei mõjuta Lutrema juhatuse hinnangul Lutrema aktsia hinda, kuna sisuliselt liidetakse ühinemisega Lutrema kaks sarnase tegevusalaga tütaräriühingut ning emitendi majandustegevuses ei toimu olulist muudatust.

Ühinemislepingu osapooled on Tallinna Börsi reglemendi mõistes Lutremaga seotud isikud

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077