16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtjad kiikavad Hiina turu poole

„Ütleme niimoodi, et Hiina on 10–20 aasta pärast maailmas riik number üks ja seepärast on Eesti kohalolek Hiinas äärmiselt vajalik,“ sõnab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nn saadik Hiinas Shanghais Valle Feldmann.

Mehel on kiired ajad: Eestist tuleb taustapäringuid mitmesuguste Hiina firmade kohta, peab organiseerima eestlaste vastuvõtu, korraldama neile tuure ning leidma Hiinas võimalikke partnereid, kes eestlaste vastu huvi tunnevad, kirjutab Postimees..

„Praegu on siin Tallinna Sadama delegatsioon, järgmisel nädalal tulevad IT-inimesed, septembris üheksaliikmeline delegatsioon Tartu Teaduspargist, aprillis delegatsioon Eesti ehitussektorist,“ loetleb Feldmann huvitatute nimekirja.

„Kasv on suur, mahud tohutud ja seda ignoreerida poleks kindlasti tark,“ märgib Cliftoni juht Jaak Anton. Nende firma valmistab kõrgsageduslikke kõrge temperatuuritaluvusega odavaid pooljuhtlüliteid ja kuna toodang läheb täielikult ekspordiks, oleks selle jõudmine tohutu tarbijaskonnaga Hiinasse tõeline töövõit.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077