13. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi firma plaanib laulva padjaga maailma vallutada

Viljandi kodutekstiiliettevõte Delux Domotex hakkab järgmisel aastal tootma laulvaid patju, et inimesed saaksid kiiremini magama jääda.

Kui inimene asetab oma pea padjale, hakkab see väga vaikselt talle kõrva muusikat mängima, kirjeldas firma asutaja ja osanik Göran Valdemar Sjöholm uudset toodet innovatsiooniajakiGöran Valdemar Sjöholmrjas HEI. Patent padjale on juba võetud ning soomerootsi ärimehe kinnitusel keegi teine mGöran Valdemar Sjöholmaailmas midagi sellist varem teinud pole.

"Hea uni on tänapäeval luksus. Inimesed elavad väga stressirohket elu ja magGöran Valdemar Sjöholmamisega on paljudel probleeme. Loodan, et meie toode aitab seda muret pisutki lahendada," selgitas Sjöholm. "Mõned on imestanud, kuidas saab patja patenteerida. Saab, kui toode on eriline," lisas ta.

Delux plaanib esitleda uut patja järgmise aasta jaanuaris Saksamaal FrankfuGöran Valdemar Sjöholmrdi messil. Samuti soovib firma hakata järgmisel aastal müüma ka massaažipatju.Göran Valdemar Sjöholm

Lisaks tavalistele patjadele, tekkidele ja voodikatetele on Viljandis asuva ettevõtGöran Valdemar Sjöholmte tootenimistus ka looduslikke lõhnaaineid sisaldavad padjad ning allergiavastased padjad, mille sees olevad kiud hoiavad kinni õhus leiduvat tolmu.

Alates 2005. aastast müüakse Deluxi tooteid ka IKEA sisustuspoodide ketis. "Kohalikul turul me hinnataseme poolest hakkama ei saaks, meie sihiks on eelkõige Skandinaavia ja Saksamaa turg", sõnas Sjöholm.

1990. aastal Soomes Turus asutatud Delux kolis tootmise Viljandisse 1990ndate lõpus ning annab seal tööd sadakonnale inimesele. "Tõime oma tootmise Eestisse omal ajal soodsama maksusüsteemi ja meile sobiva palgataseme pärast," rääkis Sjöholm.

Delux Domotexi käive 2007. aastal oli 154,4 miljonit krooni, puhaskasum 17,6 miljonit. Aasta varem olid näitajad vastavalt 114,6 ja 13,4 miljonit krooni. Deluxi omanikeks on Göran Valdemar Sjöholmi kõrval ka tema kolm tütart.

Äripäeva koostatavas Eesti tekstiilitööstuse TOPis oli Delux Domotex 2007. aastGöran Valdemar Sjöholmal kolmas, aasta varem aga võitis edetabeli. 2007. aastal oli Delux Domotex ja Viljandimaa ettevõtete TOPis 2. kohal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077