25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria vähendas kahjumit

Atria Baltic käive kasvas möödunud aastal 20% ulatudes 503,9 miljoni kroonini ning ettevõte ärikahjum vähenes võrreldes sellele eelnenud aastaga 14% ulatudes 59,3 miljoni kroonini. Müügitulemuste kasv ja ärikahjumi langus toimus 2008. aasta viimases kvartalis.

Neljandas kvartali kasvasid Atria Baltic müügitulemused peamistes tootegruppides, seda hoolimata intensiivistunud hinnakonkurentsist ja trööstitust majanduslikust väljavaatest tingitud nõudluse vähenemisest aasta teises pooles.

2008. aasta lõpus oli Atria turuosa Eestis 22 protsenti. Aasta esimeses pooles nõrgestas Atria tulemusi Eestis Valga Lihatööstuse madal kasumlikkus. Ettevõtte tootmiskulud kasvasid kõrgenenud toorainehindade tõttu kiiresti. Müügihindade tõus ei olnud piisav kompenseerimaks suurenenud kulusid.

Varem on Atria Baltic teatanud, et viib lihatoodete tootmise Vastse-Kuuste tehasest Valga ja Ahja tehastesse ning vähendab selle tõttu 2009. aasta jooksul töötajate arvu tehastes umbes 100 inimese võrra. Vastse-Kuuste tehases alustatakse sügisel uute tootegruppide tootmist. Ümberkorralduste tulemusel loodetakse säästa aastas kulude pealt ca 1,4 miljonit eurot.

Atria Russia tegevdirektor Juha Ruohola määrati OOO Campomos juhiks alates 10. veebruarist 2009. Ruohola jätkab Atria Russia tegevdirektorina ärijuhtimise osakonnas ning allub Atria AS-i presidendile ja tegevdirektorile Matti Tikkakoski’le. Sergey Ivanchenko nimetati OOO Pit-Product tegevdirektoriks ja Atria Russia tegevdirektoriks. Ivanchenko allub Juha Ruohola’le.

Atria viis 2008. aastal Balti regioonis läbi kaks suurt ühinemist. Alates 1. augustist 2008 ühendati Atria Grupiga AS Wõro Kommerts ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstus.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077