13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu moodustab tuumajaama toetusrühma

Järgmisel nädalal asutatakse Reformierakonna eestvedamisel Riigikogus Eesti Tuumajaama toetusrühm.

Reformierakond teatas, et mullu novembris nende poolt välja käidud programmi "Seitse sammu majanduskasvuni" üheks tähtsaks osaks on energiajulgeoleku tagamine. Olulise sammuna selles näeb erakond oma tuumajaama rajamist Eestisse.

Toetusrühma esimeheks peaks saama Reformierakonna energiapoliitika töörühma juht Kalle Palling. Tema sõnul on Eesti tänaseks ühinenud mitme tuumateemat puudutava rahvusvahelise konventsiooniga. "Tänane seadusandlik baas vajab küll olulist täiendamist, kuid pea pool seadusandlust põhimõtteliste otsuste tegemiseks on meil olemas, et saaksime alustada tuumajaama rajamist,’" ütles ta.

Loodava toetusrühma eesmärk ongi vastava seadusloome ettevalmistamine ning parlamentaarne arutelu.

Reformierakonna teatel annavad kohtumised Eesti Energia ja MTÜ Eesti Tuumajaam esindajatega kindlust seisukohale, et piisava varustuskindluse ja tarbijale taskukohase hinnaga elektri suudab pakkuda vaid oma tuumajaam.

Pallingu arvates pole tegelikkuses tähtis, kuidas toodetakse elektrit, vaid millise hinnaga seda on võimalik tarbijal osta. "Meie ülesandeks seadusandjatena on tagada võrdsed võimalused ja seadusandlus madalaima hinnaga ja keskkonnasäästliku energia tootmiseks," lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077