Autor: Liis Kängsepp • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiski tsinkimistehases saab tööd 20 inimest

Detsembris avatakse Paldiski Tehnopargis kuumtsinkimistehas, kus AS Paldiski Tsingipada annab tööd esialgu 20le inimesele. Kokku investeeriti tehase käivitamisesse 164 miljonit krooni

Esimesel kolmel tegevusaastal keskmiselt 60-miljonilist aastakäivet kavandava ettevõtte teenused on suunatud nii sise- kui ka välisturule, teatas ettevõte.

„Nõudlus tsinkimise järele kasvab ülemaailmselt, sest ligi viis protsenti riikide SKPst sööb rooste – nii suur on korrosiooni kulu rahvamajandusele,“ ütles ASi Paldiski Tsingipada tegevjuht Peeter Poolake.

Tsinkimistehases asub esialgu tööle kuni 20 inimest, kuid perspektiivis saab tehas töötada kolmes vahetuses, kokku ligi 50 inimesega. AS Paldiski Tsingipada on 2006. aastal loodud Eesti omanikele kuuluv 35 miljoni kroonise aktsiakapitaliga ettevõte.

Tsinkimistehase ehituse peatöövõtja on Koger Partnerid.

Ligi 25-hektariline Paldiski Tehnopark asub Paldiski Lõuna- ja Põhjasadama läheduses, Keila-Paldiski maantee ääres ning omab raudteeharu. Tehnopargis on 24 kaasaegsetele nõuetele vastavat tootmis- ja ärimaa kinnistut. Osadele kinnistutele on võimalik rajada oma raudteeharu ja toruühendus sadamaga.

Paldiski Tehnopark asub endise nõukogude allveelaevnike õppekeskuse territooriumil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077