10. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiski tsinkimistehas alustas tööd

Paldiski Tehnopargis alustas tööd regiooni kaasaegseim kuumtsinkimistehas Zincpot, mille käivitamise koguinvesteering on 164 miljonit krooni, teatas ettevõte täna.

„Tehasel on plaanis esialgu aastas töödelda kuni 6000 tonni musta metalli. Tehase täisvõimsus lubab töödelda aastas 18 000 tonni metalli,“ kommenteeris Zincpoti tegevjuht Peeter Poolake.

Zincpoti teenused on suunatud nii sise- kui ka välisturule. Tehas pakub piirkonna metallitööstusettevõtetele kuumtsinkimist kaitsmaks terast korrosiooni eest. Kuumtsinkimine on vanim ja soodsaim terase pinnakatmise meetod. Zincpotis saab teha ka tsinkimisjärgset passiveerimist, mis kujutab endast tsingikihi enda kaitsmist korrosiooni eest. Baltimaades sellist terase topeltkaitset kuskilt mujalt praegu tellida ei saa.

Zincpoti tsinkimisvann on 7 meetrit pikk, 1,5 meetrit lai ja 2,8 meetrit sügav ning tsingitava detaili maksimaalne kaal võib olla 5,3 tonni.

Tehas sai novembris Harjumaa keskkonnateenistuselt keskkonnakompleksloa.

Ligi 25-hektariline Paldiski Tehnopark asub Paldiski Lõuna- ja Põhjasadama läheduses, Keila-Paldiski maantee ääres ning omab raudteeharu. Tehnopargis on 24 kaasaegsetele nõuetele vastavat tootmis- ja ärimaa kinnistut. Osadele kinnistutele on võimalik rajada oma raudteeharu ja toruühendus sadamaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077