13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG koondab töötajaid

VKG teatas täna, et koondab töötajaid. Selle aasta oktoobris kaotab VKG kontserni tütarettevõttes VKG Resins AS töö kuus inimest.

Koondamine puudutab VKG kontserni keemiaettevõtte VKG Resins ASi polümeerkeemia seadet, sünteeskeemia seadet ja laborit. Ettevõtte koosseisu vähendamine on põhjustatud ehitusturu kokkutõmbumisest, mis omakorda põhjustas ehituskeemia turu olulist langust, milletõttu nimetatud töökohtadel ei ole enam vajalikku töökoormust.

VKG Resins AS on Balti riikides suurim liimvaikude tootja. Peamine toodang koosneb karbamiidformaldehüüdvaikude erinevatest modifikatsioonidest ning vedelast fenoolformaldehüüdvaigust. Ettevõttes töötab hetkel 127 inimest.

VKG avalike suhete juht Julia Aleksandrova ütles dv.ee-le, et ettevõte pole praegu valmis tegema prognoose koondamise valdkonnas. "Saame öelda, et (praegu - toim) me rohkem inimesi ei koonda, kuid täpseid prognoose me ka teha ei suuda. Tänased koondamised ei tulenenud kulude ümberstruktureerimisest ega majandusest, ent mis on seotud turusituatsiooni muutumisega, on töötajad praegu lihtsalt ilma koormuseta."

VKG-l on praegu käsil hulganisti uusi projekte ja siiamaani pole töötajate koondamisest juttu olnud. Tõenäoliselt omas VKG piisavalt reserve, et halveneva majandussituatsiooniga omal jõul toime tulla. Samas said kontserni tütarettevõtte VKG Resinsi reservid nähtavasti otsa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077