Autor: Liis Kängsepp • 9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansa Graanul pankrotis

Tartu maakohus kuulutas teisipäeval välja ASi Hansa Graanul pankroti. Ettevõtte kohustuste ja varade vahel haigutab 21 miljoni kroonine auk, kirjutas ajaleht Valgamaalane.

AS Hansa Graanuli pankroti väljakuulutamist taotlesid nii võlausaldaja AS Viljandi Aken ja Uks kui Hansa Graanul ise. Võlgnikul on kohustusi umbes 133 miljoni, vara aga 112 miljoni krooni ulatuses. Jooksev majandustegevus tootis igakuiselt kahjumit ja juulist on tehas seiskunud. Seega on tegu püsiva maksejõuetusega.

ASi Hansa Graanul juhatuse liige Arno Anier pankrotiotsust kolmapäeval kommenteerima ei nõustunud. Ta ütles vaid, et on pankrotihalduri otsusega ettevõtte juhataja töökohalt vallandatud. Ka pankrotihaldurilt ei õnnestunud Valgamaalasel Hansa Graanuli tuleviku osas kommentaari saada.

Varem on Eesti suurim puitgraanulite tootja AS Graanul Invest juhatuse liige Raul Kirjanen tunnistanud huvi Hansa Graanuli tootmishoone omandamise vastu.

Helme vallas asuvas Hansa Graanuli tehases toodeti puidutööstuse jääkidest saepurugraanuleid 1994. aastast. 2005. aastast kuulus ettevõte Läti puidugraanulite tootjale Baltic Bioenergy Group. Alates 2002. aasta suvest on tehase tootmisvõimsus olnud 100 000 tonni graanuleid aastas.

Hansa Graanul teenis mullu 146 miljoni kroonise müügitulu juures kuus miljonit krooni puhaskasumit.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077