Autor: Mariliis Pinn • 10. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paikuse vallavanem: kaljult alla viskuma ei tõtta

Paikuse vallavanema Kuno Erkmanni sõnul on saeveski sulgemine kaotus kogu piirkonnale, kuid kaljult alla viskuma ta ei tõtta.

Vallavanema sõnul on vaid 30% saeveski töötajatest kohalikud elanikud ja umbes 38 töötuks jäänud inimest katastroofi kaasa ei too, kuna vallas elab 2300 tööealist inimest. „Paikuse valla elanikud on ettevõtlikud ja head spetsialistid, nemad tööta ei jää,“ oli vallavanem kindel.

Siiski sõnas Erkmann, et Paikuse saeveski sulgemine on kaotus kogu piirkonnale, sest ka teiste valdade elanikud käivad seal tööl. „Kaljult alla viskuma ei hakka. Ka majanduse taandumist tuleb kavandada, kuigi arengu planeerimine on meeldivam. Kuid majandus on sinusoid,“ lisas ta.

Siiski sõnas ta, et olukorra täpsem analüüs on veel ees. „Täpsem mõju selgub tulumaksu laekumisel,“ lisas ta. Vallavanema sõnul on 51% nende eelarvest üksikisiku tulumaks ja neil valdadel on lihtsam, kus riigi toetus on suurem, sest abi riigi poolt loota ei ole. „Peame oma mõistusega hakkama saama.“

Ka lisas vallavanem, et raskeks läheb siis, kui lisaks saeveskile teised äri kokku tõmbavad. „Äripäev ju kirjutab, et ehituses tõmmatakse kokku,“ jäi ta ebamääraseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077