Paikuse vallavanem: kaljult alla viskuma ei tõtta

Paikuse vallavanema Kuno Erkmanni sõnul on
saeveski sulgemine kaotus kogu piirkonnale, kuid kaljult alla viskuma ta ei
tõtta.

Vallavanema sõnul on vaid 30% saeveski töötajatest kohalikud elanikud ja umbes 38 töötuks jäänud inimest katastroofi kaasa ei too, kuna vallas elab 2300 tööealist inimest. „Paikuse valla elanikud on ettevõtlikud ja head spetsialistid, nemad tööta ei jää,“ oli vallavanem kindel.

Siiski sõnas Erkmann, et Paikuse saeveski sulgemine on kaotus kogu piirkonnale, sest ka teiste valdade elanikud käivad seal tööl. „Kaljult alla viskuma ei hakka. Ka majanduse taandumist tuleb kavandada, kuigi arengu planeerimine on meeldivam. Kuid majandus on sinusoid,“ lisas ta.

Siiski sõnas ta, et olukorra täpsem analüüs on veel ees. „Täpsem mõju selgub tulumaksu laekumisel,“ lisas ta. Vallavanema sõnul on 51% nende eelarvest üksikisiku tulumaks ja neil valdadel on lihtsam, kus riigi toetus on suurem, sest abi riigi poolt loota ei ole. „Peame oma mõistusega hakkama saama.“

Ka lisas vallavanem, et raskeks läheb siis, kui lisaks saeveskile teised äri kokku tõmbavad. „Äripäev ju kirjutab, et ehituses tõmmatakse kokku,“ jäi ta ebamääraseks.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara