Autor: Mariliis Pinn • 29. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tippjuht läheb konkurent Fortumi palgale

Iru elektrijaama juht Toomas Niinemäe lahkub Eesti Energiast ja võtab vastu ametikoha Soome Fortumi Vene tütarettevõttes, mis on oma tootmismahtudelt suurem kui Eesti energiamonopol.

«See minu põhimõtetega kokku ei käi, et üks päev olen Eesti Energias ja järgmine päev Eestis mõne konkurendi juures, aga paar-kolm aastat tahan välismaal olla, eks siis vaatab, mis elu toob,» ütles Niinemäe Postimehele.

Samas on Eesti Energia ja Fortum Läänemere piirkonnas elektri ja ka sooja tootmise vallas konkurendid, Fortum omab praegu Vene elektritootja TGC-10 aktsiate kontrollpakki, lähiajal haaravad soomlased seal kogu osaluse.

«Tšeljabinski ja Tjumeni elektrijaamu teenindavate ettevõtete integreerimine Fortumi kontserni on minu ülesanne. Läänelik töökultuur on vaja ettevõtteisse sisse viia,» lausus Niinemäe.

«Järgmised paar aastat elan Tjumenis ja Tšeljabinskis,» lisas Niinemäe, «töötasu on suurem, see oli põhiline motivaator, Fortum tegi päris atraktiivse pakkumise.»

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077