27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehra linna ähvardab ökokatastroof

Kehra paberivabriku võimalik pankrott tooks linnale kaasa tõsiseid probleeme- ühelt poolt seiskuks heitvete biopuhasti, mis tähendaks ökokatastroofi, teisalt kaotaks töö umbes 500 inimest, kirjutas Harju Elu.

Kas Singapuris registreeritud Tolaram grupile kuuluv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ehk Kehra paberivabrik pankrotti läheb, ei teadnud Anija vallavanem Jüri Lillsoo kinnitada. „Kui vabriku esindajatega kõnelesin, siis väitsid nad, et on oma võlad ajastanud, maksegraafikud valmis ja püüavad olukorda päästa,“ ütles Lillsoo. „Kui aga saastemaksud ja gaasi- ning puiduhinnad tõusevad, siis on tulevik tume.“

Ökokatastroofi kardetakse aga seetõttu, et vabriku biopuhastist käivad läbi kõik Kehra reoveed, kui see aga seiskub siis alternatiivi sellele praegu Kehras ei ole. Lillsoo sõnul on biopuhasti seiskumise järel kolm võimalust: evakueerida 4000 elanikku, vedada reoveed autokolonnidega Paljassaare puhastusjaama või suunata reovesi Jägala jõkke.

Kehra paberivabriku sulgemisega võib töötuks jääda umbes 500 inimesest, kellest 75% on venekeelsed ning neil on praeguses majanduslanguse olukorras raske uut tööd leida, rääkis vallavanem probleemist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077